Sociální sítě
Nahoru

Junghans partnerem Mistrovství světa v klasickém lyžování 2023

V úterý 21. února se promění slovinská Planica v ostře sledované místo. Až do 5. března se zde totiž bude konat mistrovství světa v klasickém lyžování. Při této příležitosti se společnost Junghans, oficiální partner zajišťující časomíru této sportovní události, rozhodla prezentovat unikátní kolekci náramkových chronografů. Edice vznikne pouze ve 150 exemplářích, které na první pohled nelze přehlédnout.

Německá značka Junghans vsadila při návrzích nového chronografu na svou historii, a po designové stránce tak vlastně pouze poupravila stávající model, který vychází ze vzhledu hodinek vyráběných v roce 1972 pro letní olympijské hry v Mnichově. Jenže změna barevných ploch propůjčila hodinkám Junghans 1972 Competition FIS Edition Lemon diametrálně odlišný vzhled, dynamiku a mladiství elán.

Velké citrónově žluté plochy, a to jak na číselníku, tak na perforovaném řemínku, budí na zápěstí hodně pozornosti. To je ale dobře. Nezvyklý vzhled hodinek typu „bullhead“ je tak vlastně podtržený a vedení společnosti se tak podařilo navázat nejenom na precizně vytvořenou časomíru, ale také na svého kreativního ducha minulosti. Odvážný počin navíc vyjde na pouhých 64 790 Kč a v České republice jej bude mít v nabídce například hodinářský ateliér Chronoshop specializující se právě na německé značky.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.