Sociální sítě
Nahoru

Speciální nabídka s tykadly v La Bodeguita del Medio

Kubánská restaurace La Bodeguita del Medio představuje novinku! Speciality na menu kdykoliv během dne a bez časového omezení. A pozor, ne tak ledajaké.

Víte, jaký rozdíl je mezi langustou a humrem? Langusta se liší od humra tím, že má místo klepet tykadla a velký, silný ocas. Je to větší druh humra a maso má hlavně na silném ocase. Na rozdíl od humra, který žije ve studených mořích jako třeba u Aljašky, lagusty se vyskytují v teplých mořích, jmenovitě například v Karibiku.

Co se týká konzistence masa, humr je jako rak a langusta se dá přirovnat ke krevetě. Právě langusta je symbolem speciální nabídky v La Bodeguita del Medio. Co takhle Grilovaný ocas z langusty na másle s česnekem, citrónová šťáva, lehký křupavý salátek s francouzským dresinkem a rozpečená bageta. Každý den v top kvalitě. Kde se tohle děje? Jedině v Kaprově ulici.

Tím to ovšem nekončí. Dalším chodem ze speciální nabídky, která je nevídaná, díky své surovinové náročnosti, je chod Surf & Turf. Opět zde figuruje Langustí ocas v doprovodu neméně fantastického bifteku z jihoamerické hovězí svíčkové, grilovaných cherry rajčátek, divoké brokolice, domácí aioli a chimichurri salsy.

Neustále připravujeme překvapení pro naše stále vracející se hosty a současně pro ty nově příchozí. Langusty zažívají světový boom díky své chuti. Jejich bílé maso, když se správně připraví je povznášející. Na Kubě je tomu také tak. Jak jinak by tomu mělo být u nás,“ dodává šéfkuchař Michael Simon.

La Bodeguita del Medio je barem, klubem a také restaurací. Zajít si na čerstvé langusty v centru Prahy? Nyní to jde. Langustí hody začínají.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.