Sociální sítě
Nahoru

U parku Kampa vyrostla nová restaurace Old Armoury Prague

Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i apartmánových hotelů v ČR, otevřela v průběhu ledna novou restauraci Old Armoury Prague v přízemních prostorách hotelu Pytloun Old Armoury Hotel Prague **** , který je od loňského října součástí sítě Pytloun Hotels. Hotel s restaurací Old Armoury Prague se nachází v budově ze 17. století v krásném prostředí pražské Malé Strany přímo u parku Kampa na břehu Čertovky kousek od Karlova mostu.

Rytířský sál restaurace Old Armoury Prague odráží atmosféru pozdního středověku. Původně se zde nacházela jízdárna. Dnes patří restaurace díky Rytířskému sálu s bohatou výzdobou historickými replikami zbraní a brnění zbrojnošů, rytířů, mušketýrů a rustikálními dekoracemi a díky interiéru s klenutými stropy k jedné z nejzajímavějších historických restaurací v Praze.

Na hosty zde dýchne unikátní atmosféra historie v kombinaci s gurmánským zážitkem zdejších mistrů kuchařů, kteří do historického prostředí restaurace připravili tradiční české menu kladoucí důraz na vždy čerstvé suroviny nakoupené v maximální míře od lokálních dodavatelů.

V předkrmech zaujmou např. Grilované pikantní klobásky s cibulovým salátkem s chilli papričkami a estragonem, hrubozrnnou hořčicí a chlebem. V hlavních jídlech pak nechybí české klasiky jako pečené vepřové koleno se zelným salátem, krémovým křenem, hořčicí a chlebem nebo vepřová pečená žebra s pikantní kouřovou marinádou, zelným salátkem, marinovanou cibulí a chlebem, ale i vegetariánská jídla jako rozpečený kozí sýr s vlašskými ořechy a medem, rukolou, červenou řepou a slunečnicovými semínky.

Mezi dezerty jsou stálicemi lívanečky s borůvkovým žahourem, skořicovým cukrem a zakysanou smetanou nebo populární Dukátové buchtičky s teplým vanilkovým krémem. Nabídka vinného lístku, který je zaměřen na vysoce kvalitní vína tuzemské produkce už jen podtrhne příjemně strávený čas v prostředí Rytířského sálu.

Restaurace je otevřená od 7:00, kdy se až do 11:00 hodin formou bohatého teplého a studeného bufetu podávají snídaně, které jsou otevřené i těm, kteří v hotelu nebydlí. Přes obědy je restaurace zavřená. Večeře se podávají od 18:00 do 22:00 hodin a restaurace má otevřeno do 23:00.

Terasa restaurace je přístupná po můstku přímo z Kampy a nabízí tak jedinečnou možnost vychutnat si zdejší kuchyni s výhledem na romantický park Kampa. Restaurace disponuje 200 místy k sezení a až 250 na stání. Je tedy vhodná jak pro firemní akce a bankety (svatební hostiny, oslavy narozenin a jubilea), tak i na firemní konference, prezentace či školení.

Terasa restaurace s letní zahrádkou je umístěna přímo na břehu Čertovky s přístupem po můstku přímo z parku Kampa, který patří mezi nejromantičtější a nejmalebnější místa v celé Praze a mezi vůbec nejhezčí městské ostrovy světa. Rádi bychom tuto unikátní lokaci s neopakovatelnou atmosférou a výhledem do parku Kampa, o které, domnívám se, často neví ani řada Pražanů, otevřeli všem,“ říká Lukáš Pytloun, generální ředitel sítě PYTLOUN HOTELS, a dodává: „V plánu máme ve spolupráci a koordinaci s majitelem objektu Českou obcí Sokolskou modernizaci venkovních prostor a posezení a rozšíření počtu míst na letní zahrádce. V letních měsících bychom hostům rádi nabídli kromě prvotřídně ošetřeného piva a široké nabídky kvalitních českých vín např. speciality z venkovního grilu, hudební produkci, a další. To místo má prostě genia loci, kterého by byla opravdu velká škoda nevyužít.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.