Sociální sítě
Nahoru

U parku Kampa vyrostla nová restaurace Old Armoury Prague

Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i apartmánových hotelů v ČR, otevřela v průběhu ledna novou restauraci Old Armoury Prague v přízemních prostorách hotelu Pytloun Old Armoury Hotel Prague **** , který je od loňského října součástí sítě Pytloun Hotels. Hotel s restaurací Old Armoury Prague se nachází v budově ze 17. století v krásném prostředí pražské Malé Strany přímo u parku Kampa na břehu Čertovky kousek od Karlova mostu.

Rytířský sál restaurace Old Armoury Prague odráží atmosféru pozdního středověku. Původně se zde nacházela jízdárna. Dnes patří restaurace díky Rytířskému sálu s bohatou výzdobou historickými replikami zbraní a brnění zbrojnošů, rytířů, mušketýrů a rustikálními dekoracemi a díky interiéru s klenutými stropy k jedné z nejzajímavějších historických restaurací v Praze.

Na hosty zde dýchne unikátní atmosféra historie v kombinaci s gurmánským zážitkem zdejších mistrů kuchařů, kteří do historického prostředí restaurace připravili tradiční české menu kladoucí důraz na vždy čerstvé suroviny nakoupené v maximální míře od lokálních dodavatelů.

V předkrmech zaujmou např. Grilované pikantní klobásky s cibulovým salátkem s chilli papričkami a estragonem, hrubozrnnou hořčicí a chlebem. V hlavních jídlech pak nechybí české klasiky jako pečené vepřové koleno se zelným salátem, krémovým křenem, hořčicí a chlebem nebo vepřová pečená žebra s pikantní kouřovou marinádou, zelným salátkem, marinovanou cibulí a chlebem, ale i vegetariánská jídla jako rozpečený kozí sýr s vlašskými ořechy a medem, rukolou, červenou řepou a slunečnicovými semínky.

Mezi dezerty jsou stálicemi lívanečky s borůvkovým žahourem, skořicovým cukrem a zakysanou smetanou nebo populární Dukátové buchtičky s teplým vanilkovým krémem. Nabídka vinného lístku, který je zaměřen na vysoce kvalitní vína tuzemské produkce už jen podtrhne příjemně strávený čas v prostředí Rytířského sálu.

Restaurace je otevřená od 7:00, kdy se až do 11:00 hodin formou bohatého teplého a studeného bufetu podávají snídaně, které jsou otevřené i těm, kteří v hotelu nebydlí. Přes obědy je restaurace zavřená. Večeře se podávají od 18:00 do 22:00 hodin a restaurace má otevřeno do 23:00.

Terasa restaurace je přístupná po můstku přímo z Kampy a nabízí tak jedinečnou možnost vychutnat si zdejší kuchyni s výhledem na romantický park Kampa. Restaurace disponuje 200 místy k sezení a až 250 na stání. Je tedy vhodná jak pro firemní akce a bankety (svatební hostiny, oslavy narozenin a jubilea), tak i na firemní konference, prezentace či školení.

Terasa restaurace s letní zahrádkou je umístěna přímo na břehu Čertovky s přístupem po můstku přímo z parku Kampa, který patří mezi nejromantičtější a nejmalebnější místa v celé Praze a mezi vůbec nejhezčí městské ostrovy světa. Rádi bychom tuto unikátní lokaci s neopakovatelnou atmosférou a výhledem do parku Kampa, o které, domnívám se, často neví ani řada Pražanů, otevřeli všem,“ říká Lukáš Pytloun, generální ředitel sítě PYTLOUN HOTELS, a dodává: „V plánu máme ve spolupráci a koordinaci s majitelem objektu Českou obcí Sokolskou modernizaci venkovních prostor a posezení a rozšíření počtu míst na letní zahrádce. V letních měsících bychom hostům rádi nabídli kromě prvotřídně ošetřeného piva a široké nabídky kvalitních českých vín např. speciality z venkovního grilu, hudební produkci, a další. To místo má prostě genia loci, kterého by byla opravdu velká škoda nevyužít.

Více z rubriky Gastro

  • Klepítkový večer v Pru58

    17.10.2023 od 18:15 se uskuteční jedinečná degustační večeře, kde hlavní slovo budou mít klepítka. Kdo by čekal klasický krabí večer je...

    Marek Zelený2.10.2023
  • Francouzské pekařství PAUL oslaví Mezinárodní den kávy netradiční specialitou

    Mezinárodní den kávy je oslavou lahodně hořkého nápoje, bez kterého si většina z nás nedokáže nebo spíš nechce svůj den ani...

    Marek Zelený1.10.2023
  • Červený hrnec plný dobrot

    Restaurace Babiččina zahrada je už od léta desetiletá. Krásný věk, to bezpochyby. Spokojení zákazníci se vracejí a noví přibývají. Neustále větší...

    Marek Zelený27.9.2023
  • Není káva jako káva. Vyznáte se ve výběru?

    Šálek kávy je neodmyslitelnou součástí každodenní rutiny milionu lidí na světě. Mezi její největší konzumenty patří Evropané, podle průzkumu vypije alespoň...

    Marek Zelený27.9.2023
  • Domácí pasta na terase

    Terasa U Prince disponuje jedním z 15. nejkrásnějších výhledů na celém světě. Pražský klenot na Staroměstském náměstí prolíná historii s novodobou...

    Marek Zelený26.9.2023
  • Věnečky Janeček: Podzim s vůní pražených oříšků

    Cukrářský boutique Věnečky Janeček v pražské Pštrossově ulici zůstává věrný svému zaměření na jeden konkrétní dezert, věneček. Ten nabízí v mini...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Virtuální restaurace ožije během října

    Nový projekt známého restauratéra Yurije Kolesnika je tady. Dvacetiletá La Veranda, milovaná Babiččina zahrada a tapasové The Bistro vítá dalšího člena...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Nové šampaňské Champagne H.Blin na českém trhu

    Bublinky, šumivá dokonalost ve sklence, která zpestří obyčejný den a podtrhne každou oslavu. Na český trh přichází nová značka Champagne H.Blin...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Babí léto v Hliněné Baště

    Každé roční období přináší návštěvníkům průhonické restaurace Hliněná Bašta jinak chuťově zabarvené dobroty. Proto netřeba „smutnit“, že léto tak rychle uteklo,...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.