Sociální sítě
Nahoru

Podává se medvědí česnek

Začátkem dubna se na tabuli specialit objeví pokrmy, kde hlavní roli bude hrát jarní podklad. Řeč je o medvědím česneku, který se poslední roky vrátil do domácích i profesionálních kuchyní.

Výhodou této suroviny je typická česneková chuť, která je ovšem méně aromatická oproti klasickému setému česneku. Tým La Veranda si zakládá na absolutní čerstvosti surovin, proto medvědí česnek bude podáván, až doroste do té správné velikosti. Lesy ve středočeském kraji jsou na medvědí česnek hojné a jeho kvalita je prvotřídní. Právě odsud bude tento jarní poklad podáván v La Verandě. Na menu se objeví Krém z medvědího česneku s vejcem v kataifi nudlích a gran moravií. Asijsko česká fusion kuchyně na talíři.

Dalším chodem je Pstruh z Lochkova s medvědím česnekem, křupavými brambory a zeleninovým pot-au-feu. Milovníci ryb po prvním soustu pochopí, jak medvědí česnek dokáže čarovat. Posledním chodem ze speciální nabídky jsou Tagliolini s medvědím česnekem a žloutková kroketa. Nádech italské kuchyně, kterou do zdárného cíle vede česká tečka.

Kdo chce ochutnat a prožít jarní podklad na talíři, musí navštívit vyhlášenou gastronomickou ikonu neboli restauraci La Veranda.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.