Sociální sítě
Nahoru

Certina nabádá k udržitelnosti

Nové hodinky DS-2 Turning Bezel se svým soudkovitým pouzdrem navracejí do šedesátých let. Na silné období své historie však nevzpomíná švýcarská hodinářský značka Certina poprvé. U novinky však, na rozdíl od předchůdců v kolekci DS-2, pracuje s jednosměrně otočnou lunetou.

Certina se rozhodla sportovní hodinky DS-2 Turning Bezel vyrábět hned v několika různých provedeních, přičemž klasická edice bude vyhotovena v oceli a speciální v lehkém titanu. Právě edice v ultralehkém materiálu je poklonou neziskové organizaci Sea Turtle Conservancy, se kterou intenzivně spolupracuje značka už pět let.

Speciální titanová edice podpoří svou existencí mořské želvy a jejich biotopy. Aby Certina více upozornila na jejich ohroženost, sáhla po šedomodrém tkaném řemínku ze speciálního materiálu #tide ocean, který vznikl recyklací plastových PET lahví.

Hodinky DS-2 Turning Bezel pohání automatický strojek s 80hodinovou rezervou chodu a antimagnetickým vláskem setrvačky Nivachron, který je možné sledovat skrze transparentní dýnko. To ovšem neznamená, že by došlo v případě vodotěsnosti ke kompromisu. Hodinky, ať už v oceli či titanu, poskytnou vodotěsnost do 200 m.

Všechny nové modely DS-2 Turning Bezel, včetně speciální edice Sea Turtle Conservancy, budou k dostání u autorizovaných prodejců Certina po celém světě od února 2023.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.