Sociální sítě
Nahoru

Zlaté vejce v centru Prahy

Hra začíná. Zlatá vejce jsou ukryta v centru města. Indicie jsou jasné. Vejce se nachází na dvou místech. První je v nejvýše položeném gastronomickém podniku nad Staroměstkým náměstí. Druhé ve vyhlášené restauraci jen pár kroků od Malého náměstí.

Kdo hádá, že zlaté vejce najde na Terase U Prince, má naprostou pravdu. Tento gastronomický klenot s úžasným výhledem na nejmalebnější náměstí v Praze je ikonou. Druhým místem v Michalské ulici je restaurace Deer, která láká svou vytříbenou mezinárodní kuchyní s moderním akcentem. Obě tyto místa mají jedno společné a to nový velikonoční dezert v podobě zlatého vejce.

Pozlacená čokoláda zvenku a uvnitř mousse z bílé belgické čokolády s vanilkovým luskem. Uprostřed je žloutek z maracuji a manga. Základem je čokoládový korpus. Fantastické spojení po chuťové i vizuální stránce. „Vejce je nápaditý dezert, které letos dostalo zlatavý nádech. Jsem zvědavý na reakce hostů,“ dodává talentovaný šéfcukrář Vojtěch Řehák.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.