Sociální sítě
Nahoru

Saská Tutima vytvořila speciální edici chronografů pro magazín Revolution

Důkazem, že i magazíny mohou být „love brand“, jsou pravidelně se objevující speciální edice hodinek úzce spjatých s jejich jménem. Jméno časopisu Epocha se pravidelně objevuje na dýnku hodinek Prim Pilot a speciální projekt přinesl i měsíčník Zbraně & náboje, jež se spojil v rámci 20 let své existence se švýcarskou značkou Traser. Nejnovější přírůstek této kategorie limitovaných edic přinesla německá značka Tutima, která vytvořila sto chronografů pro zahraniční magazín Revolution věnující se hodinkám.

Ocelové hodinky Tutima Glashütte x Revolution M2 Coastline Chronograph navazují na počin vzkříšený před deseti lety na veletrhu Baselworld 2013, kdy představila Tutima novou sérii M2, tedy moderní interpretaci chronografů vytvářených pro NATO na základě poptávky německých ozbrojených sil v 80. letech.

Majitel společnosti, Dieter Delecate, zdůraznil význam tohoto modelu: „Po pilotních hodinkách, které značka vyvinula na začátku 40. let 20. století, se NATO chronograf stal symbolem naší rodinné značky Tutima. Piloti a klienti z celého světa oceňují jeho robustnost, spolehlivost a design již téměř 40 let.”

Finální předobraz novinky Tutima ze série M2 Coastline Chronograph přišel v roce 2019. Moderní kalibr 310 tehdy našel svůj základ v populárním kalibru Valjoux 7750. Tlačítka chronografu měla protiskluzový povrch pro lepší ovladatelnost. Stejně jako jeho předchůdce i tento model měl pouzdro bez jakýchkoli ostrých hran.

Právě tyto hodinky zaujaly šéfredaktora americké edice magazínu Revolution. Právě proto Bhanu Chopra inicioval vznik nové limitované edice Tutima Glashütte x Revolution M2 Coastline Chronograph, která je vůbec poprvé vyvedena v titanu s PVD úpravou. Ve stejném odstínu je i řemínek z kevlaru, který je podšitý kaučukem.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.