Sociální sítě
Nahoru

Znovuzrození ikonického outdoorového modelu Alpina

Ikonická řada Extreme, která se poprvé objevila téměř před dvaceti lety, se nyní vrací v novém designu. Hodinky se sportovní DNA a nezaměnitelným designem mají za úkol zdůraznit dobrodružného ducha značky a jejich vzhled nenechá nikoho chladným.

Výkonné, s mnohem kompaktnějším a modernějším pouzdrem. Dostupné ve třech barvách (černá, zelená a modrá), které se vyjímají na detailně zpracovaném číselníku. Nové, menší pouzdro o velikosti 41 x 42,5 mm odpovídá dnešnímu trendu pro pohodlné každodenní nošení, ať už se věnujete extrémním či městským sportům.

Jedná se o nejvýznamnější změnu u kolekce Extreme Automatic od jejího vzniku v roce 2009. Hlavním posláním Alpiny bylo vždy dobrodružství a přesně v tomto duchu se nese i nekompromisní vzhled aktuálního modelu, který nabízí maximální čitelnost i schopnost odolávat těm nejextrémnějším podmínkám. Neoddělitelnou součástí identity je integrovaný pryžový řemínek, luneta s trojúhelníkovými šrouby a ocelové pouzdro polštářkového tvaru.

Nový model Alpiner Extreme Automatic, který bude nabízen za 39 290 Kč, je pro značku Alpina zlomovým bodem, jehož budoucí směřování se bude soustředit na outdoorové poslání a DNA mechanických strojků. Srdcem nového designu je typické výrazně kartáčované ocelové pouzdro řady Extreme, přepracované do modernějšího vzhledu.

Dominantním prvkem lunety je šestice šroubů s trojúhelníkovým tvarem, které jsou narážkou na logo Alpina. Přepracovaný je i integrovaný řemínek (bez spojovacího článku s pouzdrem), vyrobený z texturované pryže, který poskytuje dodatečné pohodlí i pevnost.

Na různých místech robustního pouzdra se nachází středová výztuha (na 9. hodině) a ochrana korunky (na 3. hodině). Na korunce zůstal zachován sportovní gumový grip, který usnadňuje manipulaci se šroubovací korunkou jak holýma rukama, tak v případě rukavic. Hodinky jsou voděodolné do 200 metrů.

Celočerné, půlnoční modré a lesní zelené provedení nové kolekce Alpiner Extreme Automatic odkazuje na alpský původ značky Alpina.

Všechny tři modely mají společné bílé luminiscenční indexy (zdvojené v poledne) a dvě ručky, doplněné sekundovou ručičkou s červeným trojúhelníkem na jejím konci, který symbolizuje logo značky. Trojúhelníky se nachází i na číselníku všech tří modelů, jehož mírně vystouplý vzor dodává osobitost a vytváří jedinečný odraz při dopadu světla.

Milovníci složitých mechanismů nebudou zklamáni. Kalibr AL-525 si můžete prohlédnout přes safírové zadní dýnko. Automatický strojek nabízí 38hodinovou rezervu chodu. Ale to nejlepší jsme si nechali na konec. Všechny tři nové modely jsou k dispozici za stejnou cenu, která je jednou z nejatraktivnějších na trhu jemné hodinářské výroby Swiss Made a je zcela oddána hlavnímu poslání značky Alpina – dobrodružství.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.