Sociální sítě
Nahoru

Když se mazlíkům žije doma krásně

Mazlíčci jsou požehnáním do domu i bytu. Otevírají naše srdce dokořán, posilují imunitu dětí s každým vášnivým pomuchláním a velmi intenzivně utuží trpělivost. Velice potřebná vlastnost mimochodem. Podporují vás v nákupu nového oblečení, bot a možná i koberců a pohovek. Záleží na tom, s čím si právě rozhodli hrát nebo kde si právě oblíbili relaxovat. Vy jim za to na oplátku můžete dávat jídlo, hrát si s nimi a samozřejmě je bezmezně milovat.

Někdy to může být trochu fuška. Zejména milovníci pořádku, nablýskaných podlah nerozsypaných květináčů a čistých oken mohou zakusit trochu větší zkoušku trpělivosti. Ale poté povyrostou a snadno zjistíte jejich návyky a milované kouty. Zpravidla to bývá všude tam, kde jste vy. To znamená, že kromě pelíšku jim také může patřit veškerá podlaha, nějaký ten nábytek, skříň a možná i tak trochu za tres občas předsíň.

Takže místa, které byste si představovali čisté a nejlépe voňavé jsou také nejvíce okupované. Rozhodně je řešením taková místa čistit a nejlépe i rovnou dezinfikovat. Pelíšek třeba hodíte do pračky a je to. Podlaha asi nevydrží nablýskaná ani 5 minut a místečko se nestihne ani rozvonět, ale rozhodně budete mít dobrý pocit spokojenosti, zadostiučinění a čistoty.

Pelíšek

Možná se vám ale jejich pelech nevejde do pračky, nebo jej nechcete prát příliš často, aby se nezničil. A ono, pokud často používáte na úklid chemii, není to miláčky taky úplně zdravé. Zejména pejsky a kočičky může chemie v pelechu dráždit. Ptáčkům, morčatům ani ježečkům nebude příjemný v nose ani přípravek rozprášený vzduchem a záhy vzniká dysbalance a nespokojenost.

Nebo používáte parní čistič a zabijete tak hned tři mouchy jednou ranou. Díky tomu, že čistíte párou tak chemii nevdechuje nikdo v domácnosti, včetně vás. U výkonných čističů pára proniká i do spár, takže podlahy, koupelnu i třeba linku čistíte precizně a hloubkově. Horká pára dezinfikuje – ničí viry, bakterie i plísně, které se mohou množit v podlahách i například v koupelně nebo v kleci vaší andulky.

Parním čištěním můžete i průběžně dezinfikovat a čistit přímo pelechy mazlíčků. Stačí vyklepat, vysát, nasadit nástavec s kartáčem a přes něj utěrku z mikrovlákna. Horká pára dezinfikuje a poté i na utěrce uvidíte, že nasává i nečistoty. Pelíšek bude samo sebou mokrý, ale stačí jej pověsit a večer už může zase dělat parádu a útočiště svému ušákovi.

Možná ale teprve koupi parního čističe zvažujete a říkáte si, který vybrat? Máme pro vás tip na pomocníka, se kterým pro vás úklid bude snadný a stále precizní.

Horká novinka Parní čistič Kärcher SC 4 DELUXE EasyFix vás ohromí snadným čištěním díky tlaku 4 bary, které si opravdu poradí i s velmi odolnými nečistotami. Pokud zjistíte, že vám voda již nestačí, můžete ji v průběhu kdykoliv dolít. Zařízení bylo navrženo tak, aby bylo opravdu praktické. Proto má nově přihrádku na veškeré komponenty a příslušenství jako je hubice na podlahu, kartáč i hlavice s kartáčkem. Během úklidu můžete volně přepínat na tři stupně páry podle povrchu a síly nečistot. Podlaha bude hygienicky čistá díky inovativní hubici s flexibilním kloubem a inovativní lamelovou technologií, díky které bude rozprostřena pára vždy rovnoměrně. S dalšími komponenty snadno vyčistíte i dlaždice, varné desky nebo digestoř. Jediným sešlápnutím použitou utěrku sundáte z hubice a nebudete s nečistotami tak vůbec muset přijít do kontaktu.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.