Sociální sítě
Nahoru

Hodinky jsou šperkem, který nás provází již staletí

Náramkové hodinky nejen ukazují čas, ale již dlouhou dobu jsou brané také jako hodnotný šperk, který zdobí zápěstí nejen dámám, ale také pánům. Ale nazývat hodinky jen šperkem nelze. Jde o technicky dokonalou věc, která se již po staletí inovuje a vyvíjí.

Z historie hodinek

Pokud se podíváme do historie výroby hodinek, musíme zmínit první hodinky, které však nebyly náramkové, ale kapesní. Vyrobené byly v roce 1511 a byly celé ze železa. Z toho důvodu byly velmi těžké. Lidé si možnost mít u sebe ukazatel času velmi oblíbili a tak se začaly vyrábět další a další hodinky a pomalu se z nich stával módní doplněk.

V roce 1722 začaly vznikat první náramkové hodiny. Nosily je tehdy hlavně ženy, muži stále zůstávali věrní kapesním hodinkám. První hodinky, které měřily čas s rozumnou denní přesností spatřily světlo světa v roce 1766. Postupem času docházelo samozřejmě k vylepšení strojků a nejrůznějším inovacím. John Harrison vynalezl přesný chronometrový stroj, který je puncem maximální přesnosti.

Daniel Klein jako mladý hráč

Samozřejmě, že každá značka měla a má svoji úroveň danou nejen historií firmy, ale také inovacemi, stroji a samozřejmě také cenou. Daniel Klein je firma, která vznikla v roce 1998 a za čtvrt století toho stihla opravdu mnoho. Ačkoliv se firma nejprve zabývala prodejem kabelek, zapalovačů nebo šperků, brzy se zaměřila právě na výrobu hodinek. A to takových, které jsou dostupné všem a přesto špičkové a kvalitní.

Firma má sídlo v Hongkongu a právě tam se také veškeré hodinky značky Daniel Klein kompletují. Samozřejmě zde prochází také nejrůznějšími kontrolami. Hodinky jsou osazované japonskými strojky Citizen – Miyota, které se vyznačují vysokou přesností. Značka brzy zaznamenala velké úspěchy a dnes hodinky Daniel Klein můžete koupit ve více než 65 zemí z celého světa.

Vyrábí hodinky pro všechny

Firma Daniel Klein se zabývá výrobou hodinek pro každého. Cílem je, aby jejich výrobky nabízeli špičkovou kvalitu dostupnou opravdu všem. Proto jsou ceny těchto hodinek opravdu příznivé. A nejen to. V portfoliu této firmy najdete hodinky různých stylů pro muže i ženy. Je libo elegantní hodinky osázené zirkony vhodné do divadla nebo na jinou kulturní příležitost? Nebo sháníte hodinky ideální pro každodenní nošení? Ať tak či tak, vždycky si vyberete.

Firma nabízí velký výběr nejen pro ženy, ale stejně tak i pro muže. Vyberou si muži, kteří mají rádi eleganci a střídmé odstíny i sportovně založení zástupci mužské populace, kteří hledají výrazné, barevné hodinky. Je jen na vás, zda si vyberete dominantní kousek, který bude zdobit vaše zápěstí nebo střídmější model, který bude doplňovat váš celkový vzhled.

FOTO: hodinarstvi.cz

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.