Sociální sítě
Nahoru

Když se příběh prosecca vepíše na hedvábí

Vlající šátek, sklenička prosecca a pohled na zapadající slunce na kopcích ve Valdobbiadene, i takto se dá představit italský sladký život neboli věhlasné „dolce vita“. A právě tento ikonický moment převedla designérka Martina Karafiátová na stylový hedvábný šátek. Spolupráce značek Mionetto Prosecco a Silky Gang tak spojuje dvě vášně – módu a radost ze života. Šátková kolekce vypráví příběh slavné italské značky, zprostředkovává atmosféru slunné Itálie a všeho, co je pro ni typické.

Šátek nejen jako módní doplněk

Martina Karafiátová, zakladatelka značky Silky Gang, vypráví spolu s českými ilustrátory pohádky a příběhy skrze hedvábí. V jejích kolekcích lze nalézt třeba pestrobarevné motivy na téma Otesánek, Sedmero krkavců nebo Sněhurka. V nejnovější kolekci Bollicine Brillanti ale pro značku Mionetto Prosecco vypráví zcela jiný příběh. O lásce k Itálii a jejímu věhlasnému „dolce vita“, které je neodmyslitelně spjaté se skleničkou prosecca.

Geniální přítelkyně

„Český Hermès“, jak se značce Silky Gang také přezdívá, inspirovala krajina Valdobbiadene na severu Itálie, kde vinařství Mionetto již od roku 1887 pěstuje a vyrábí svá šumivá vína. „Barevnost krajiny při západu slunce, bublinky šumivého prosecca, vinná réva a siluety dvou přítelkyň, které si jej spolu vychutnávají po celodenní projížďce na vespě po okolních kopcích, to vše je ukryto ve vzoru našeho šátku. Chtěla jsem dokonale vystihnout příběh a požitek z pití oblíbeného prosecca, který značka Mionetto Prosecco přináší, a tuto idylu přenést na hedvábí,“ říká k inspiraci Martina Karafiátová, majitelka značky Silky Gang.

Kolekci šátků, o rozměrech 90×90, trefně nazvala Bollicine Brillanti, tedy brilantní bublinky: „Šátky jsou vyrobeny ze 100 % hedvábí v bio kvalitě s luxusními ručně rolovanými okraji. Barevné škále dominují odstíny oranžové, tmavě a světle růžová a temně červené. Barvy jsem zvolila cíleně. Jsou to odstíny letního podvečera, kdy si v klidu vychutnáváme skleničku prosecca. Sytě oranžová symbolizuje nejen barvu zapadajícího slunce, ale je také typická pro značku Mionetto,“ dodává ke kolekci Martina Karafiátová. „Pro spolupráci na vzoru jsem si cíleně vybrala Dominiku Režovou. Její čistý grafický styl skvěle vystihl atmosféru, kterou jsem chtěla přenést na hedvábný čtverec,“ říká zakladatelka značky Silky Gang.

Ze stejné dílny jako Prada

Není náhodou, že obě značky spojuje Itálie. Stejně jako Mionetto Prosecco se tam rodí i šátky Silky Gang. „Tiskneme výhradně v Itálii, a to konkrétně u italského Coma v malé, rodinné dílně s více než 120 letou tradicí. Jejich mimořádnou kvalitu mimo jiné potvrzuje i to, že se starají o produkci módních domů jako je Gucci, Dolce Gabbana nebo Prada,“ dodává k výrobě stylových šátků Martina Karafiátová.

Bublinky světa módy

Mionetto Prosecco s lokálními designéry a umělci spolupracuje opakovaně. Minulý rok se značka spojila s umělkyní a designérkou Lucií Kalousovou, která pro značku navrhla sérii kabelek. Před třemi lety ze spolupráce s módní návrhářkou Terezou Vu vznikla série setů spodního prádla. „Propojení se světem módy a podpora lokálních designérů a návrhářů je našim koncepčním cílem delší dobu. Mionetto a obecně umělecký svět jdou ruku v ruce. Těší mě, že jsme se právě v tomto roce spojili s designérkou Martinou Karafiátovou. Příběh i požitek z pití Mionetto Prosecca myslím dokonale vystihla,“ říká ke spolupráci se značkou Silky Gang Marek Žižkovský, manažer značky Mionetto pro Českou republiku.

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.