Sociální sítě
Nahoru

Tapasová smršť v Bodeguitě

Oblíbená kubánská restaurace La Bodeguita del Medio v centru Prahy představí během června báječnou novinku. Nabídka menu se nově rozrůstá o tapas. Výborné malé pokrmy, které se hodí nejen k mojitu.

Šéfkuchař Michael Simon se nejprve vydal do Barcelony a pak na Kubu. Z těchto cest přivezl fusion studené a teplé tapas, které jsou plné evropského a amerického slunce. Kromě sýrů a šunek je v nabídce studených tapas úžasné Chobotnicové carpaccio, delikatesní Marinované chobotničky či ojedinělý Cévice z tresky tmavé a krevet.

Za zmínku jistě stojí Pečený vepřový bok s tapenádou ze sušených rajčat a chilli. Teplé tapas hrdě zastupují špízky z grilovaných tygřích krevet na česnekovém másle, případně milovníci krevet mohou zvolit vyloupané tygří krevety s česnekem a chilli, společně zalité vroucím olivovým olejem. Očekávaným bestsellerem jsou grilované kalamáry s bylinkou a česnekem.

Nadšenci holdující masu ocení Hovězí líčka s nastavovanou kaší, a naopak vegetariány okouzlí Sýrové krokety s aioli a pikantní omáčkou.

Odpolední posezení na zahrádce s drinkem a tapas dostává úplně jiný rozměr. Večer v doprovodu živé latinské hudby s drinkem v ruce a lahodnými tapas nemá chybu. La Bodeguita del Medio gastronomicky postoupila opět o příčku výše. Tapasová smršť v Kaprově ulici započala.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.