Sociální sítě
Nahoru

Atelier Potten & Pannen – Staněk propojil svět designu a showbyznysu

Česká společnost s prémiovým vybavením do kuchyně připravila nezapomenutelné slavnostní otevření svého flagship store Atelier Potten & Pannen – Staněk, který se nachází v přízemí budovy luxusního hotelu Andaz na Senovážném náměstí v Praze.

Hosté, mezi nimiž nemohli chybět Petra Kvitová, Ondřej Brzobohatý, Osmany Laffita, Veronika Freimannová, Zdena Studénková a řada dalších významných osobností obdivovali architektonickou práci dua Vrtiška a Žák, výběr ikonických designových kousků od Maxima Velčovského i originální doprovodný program. Výjimečnost celé akce korunoval vystavený stříbrný chladič na šampaňské Anémone-Belle Epoque od značky Christofle v hodnotě 3 milionů korun. Slavnostní opening proběhl ve čtvrtek 18. května 2023.

Všichni ti, kdo na akci realizovanou ve spolupráci s hotelem Andaz dorazili, byli nadšeni dechberoucími prostory i luxusním zbožím světových značek typu Moser, Lalique, Smeg, Christofle, Villeroy & Boch či Rosenthal Versace, které Atelier Potten & Pannen – Staněk v nové prodejně nabízí.

Vytvořit prostor připomínající galerii, kde je každý vystavený kousek unikát, byl dlouholetý sen majitelů Pavla a Miloše Staňka. Ti na slavnostním otevření neskrývali radost z výsledné podoby.

Atelier Potten & Pannen – Staněk otevíráme k našemu 30. výročí a oproti stávajícím prodejnám se diametrálně liší jak v exkluzivní nabídce, tak i v celkovém vzhledu. Jeho interiér navrhli renomovaní čeští designéři Roman Vrtiška a Vladimír Žák. Ti nám pomohli vytvořit ideální prostor, ve kterém můžeme vyprávět příběh o vaření a stolování. Když jsme totiž s designéry uvažovali nad tím, co nás charakterizuje, jednohlasně jsme se shodli, že jde právě o vůni a chuť,“ říká Pavel Staněk.

Ten ve svém projevu neopomněl poděkovat umělcům, kteří se na prostorách podíleli. Jeden z nejlepších českých designérů, Maxim Velčovský, představil unikátní výběr lokálních i světových tvůrců, mezi které patří umělecké artefakty značky Lasvit, jídelní sety a vázy galerie Křehký nebo ručně vyráběné a malované hračky vycházející z tradičního řemesla od Václava Špály.

Během večera vystoupila také extravagantní kuchařka s čínskými kořeny Eva Che. Svůj jedinečný styl promítla nejen do svého módního outfitu, ale i do dušených knedlíčků dim sum, které v průběhu akce hostům připravovala. V příjemné atmosféře pak pokračovala hra na skleněnou harfu, netradiční hudební nástroj vytvořený ze sklenic, se kterým Petr Špatina procestoval celý svět.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.