Sociální sítě
Nahoru

Nové menu s langustami v Bodeguitě

La Bodeguita del Medio představuje nové menu. Kromě moderního tapas se menu pyšní hlavní superstar v podobě langust dovezených z Kuby, a to hned ve čtyřech provedeních. První je Ocas z langusty s česnekovým máslem a citronovou šťávou s rozpečenou bagetou.

Další je Grilovaná langusta s dipem z čerstvé zeleniny, salátkem a rozpečenou bagetou. Dechberoucí je Surf & Turf, jenž kombinuje langustí ocas s biftekem a grilovanou brokolicí, cherry rajčátky a romanesco. Poslední variantou je sdílený talíř pro dva, kde nechybí Celá langusta, slávky, kalamáry, chobotničky a krevety. Víte vlastně, jaký rozdíl je mezi langustou a humrem? Langusta se liší od humra tím, že má místo klepet tykadla a velký, silný ocas. Je to větší druh humra a maso má hlavně na silném ocase. Co se týká konzistence masa, humr je jako rak a langusta se dá přirovnat ke krevetě. Langusty to ovšem v Bodeguitě nekončí.

Kromě toho nové menu obsahuje masovou sekci, kde vyniká Biftek z mladého býka s pepřovou omáčkou, mačkané bylinkové brambory a chips z parmazánu. Milovníky mořských plodů potěší Steak z tuňáka s julienne z kořenové zeleniny, opečené brambory s bylinkami a aioli.

Signature pokrm, který k Bodeguitě patří v různých podobách, a tudíž nechybí ani v novém menu, je Grilované chapadlo z chobotnice s řasou wakame s ústřicovou omáčkou a rýží. Menu by nebylo celistvé bez kubánských specialit. Ropa Vieja s jasmínovou rýží či Arroz Cubano, tedy v menu zaujímají také svá místa. Pokrm určený pro dvě osoby je Chateaubriand a je doslova dechberoucí.

Sladké tečky jsou dvě. Čokoládová pěna s karamelizovanou mandlovou strouhankou a kouřovým aroma, která je jemná a přesto intenzivní. Druhým dezertem je Ananas v karamelu s kubánským rumem, zeleným pepřem a vanilkovou zmrzlinou. Každý kousek dezertu je báječný a dovrší gastronomický zážitek. Kam jinam vyrazit než do nejlepší kubánské restaurace v Praze.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.