Sociální sítě
Nahoru

Věnečky Janeček představují novou příchuť

Cukrářský boutique Věnečky Janeček v pražské Pštrossově ulici se specializuje na jeden konkrétní dezert – věneček, který nabízí v mini verzi a v několika různých příchutích. Stálou nabídku, tvořenou máslovým, čokoládovým, pistáciovým a citronovým věnečkem, v průběhu roku doplňují limitované edice jako podzimní slaný karamel či zimní kokos. Nebo aktuální jarně-letní jahoda.

Minivěneček s maxi chutí. Krém, ukrytý v sytě červeném korpusu, v sobě koncentruje plnou chuť zralých jahod připomínající slunné letní dny. Netvoří jej přitom nic jiného než máslo, rozvar z jahod a trocha cukru. Výsledkem je svěží, jemně nakyslá chuť připomínající oblíbenou jahodovou zmrzlinu. Podobně jako ostatní věnečky je i nejnovější jahodový přírůstek polosladký.

Loňská, původně sezónní edice s příchutí citronu si získala mezi zákazníky takovou oblibu, že se zařadila do stálé nabídky. Podle prvních ohlasů se zdá, že podobný osud čeká i jahodový věneček, který svou intenzivní a osvěžující chutí čerstvého ovoce hezky doplňuje ostatní. Léto by tak mohlo trvat celý rok,“ uvádí Roman Janeček.

Klasika párovaná s koktejly

Roman Janeček svou nabídku nedávno rozšířil také o RTD (ready-to-drink) koktejly, jež vznikly ve spolupráci s Ondřejem Hniličkou z pražského Hemingway Baru. Všechny tři koktejly jsou variacemi na známé klasiky: Old Fashioned, Negroni a Gimlet. Ondřej Hnilička lehce upravil recepturu každého z nich tak, aby chuťově pasoval k příchuti věnečku, se kterým je koktejl spárovaný. Máslový věneček tak doprovází koktejl Old Fashioned na bázi jamajského rumu s kaštanovým sirupem a čokoládovými bitters.

Čokoládový věneček Ondřej Hnilička spároval s celosvětově populárním koktejlem Negroni. K základním ingrediencím, tedy ginu, vermutu a Campari, přidal ještě bergamotový likér Italicus. Posledním párem je Gimlet s pistáciovým věnečkem. Dvousložkový koktejl Hnilička obohatil o kapku absintu pro intenzivní anýzovou vůni.

Všech pět příchutí věnečků a trojici koktejlů lze zakoupit přímo v cukrářském boutique Věnečky Janeček ve Pštrossově ulici a vychutnat si je na místě nebo odnést s sebou. Velikost balení se pohybuje od 4 kusů (150 Kč) do 72 kusů (1950 Kč), kdy je možné věnečky libovolně namíchat. Možné jsou také objednávky na oslavy, firemní akce či svatební catering.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.