Sociální sítě
Nahoru

Cohiba Atmosphere představuje nové signature drinky

Oblíbený podnik La Bodeguita del Medio ukrývá ve svém prvním patře Cohiba Atmosphere bar, který již na první pohled působí luxusním dojmem s nádechem doutníkového dýmu. Tento unikátní bar si připravil nové signature drinky a je to tedy podívaná.

Celé signature drinkové menu je inspirováno řeckou mytologií a stojí za nimi supervisor baru Martin Libotovský a barman Miroslav Kovačik. Drinků je osm a každý je zcela jiný po chuťové i vizuální stránce. Prvním je Cerberus neboli trojhlavý černý pes, který hlídal vstup do podsvětí. Stejně jako 3 hlavy, drink Cerberus se skládá ze tří komponentů, a to Abuelo 12y, Paragom White Penja Pepper a Aromatic bitteru.

Tyto tři chuťové hlavy dovršuje kouř, který drinku dodává opojnou vůni. Dalším signature nápojem je Orthrus. Tento dvouhlavý pes, byl tak odhodlaný, že se raději nechal zabít, než aby nesplnil zadaný úkol. Stejně odhodlaný a plný síly je i tento drink. Je to díky Dictador 12y, čokoládovému bitteru, skořicovému sirupu a doutníku Cigar Dictador J. Nelson Robusto.

Museli jsme se začíst do řeckých bájí, abychom samotné drinky propojili s daným příběhem. Nakonec nás to pohltilo a troufám si říci, že toto menu je výjimečné,“ dodává supervisor Martin Libotovský.

Zázračné stvoření jménem Phoenix není nutno představovat. Tedy rudý drink plný tajemství je tím pravým pro zlepšení dne. Ingredience jsou Jack Daniels Triple Mash, Amontilado a Campari infuzované pepřem. Další známou postavou mýtů je Pegasus a ani ten tedy v nabídce baru Cohiba Atmosphere nechybí. Křídla mu dává Gin mare, rozmarýnový sirup, limetový džus, citrónový bitter a prosecco. Zelená Medusa svou sílu ukazuje skrze Cognac, P31, yuzu pyré a limetkový džus. Bestie s lidským tělem a býčí hlavou Minotaur ožívá díky Plantation pinneapple, kokosovému sirupu, limetkovému džusu, mátě, Angustura bitteru a proseccu.

Předposledním drinkem je Chimera, která chrlila oheň na každého nechtěného příchozího, proto se pak musela zchladit. Drink Chimera je nejvíce osvěžující z mytologického menu. Je to díky Tequila Olmeca, liči pyré, citrónovému džusu a sodě. Posledním drinkem je absolutně skvělá Hydra s Paranubes infuzované bazalkou, Bergamon sirupem, citrónovým džusem, olivovým olejem a citrónovým bitterem.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.