Bydlení | 1.6.2023 | Jan Pešek

Designové nástěnné hodiny od výrobce legendárních primek

Kolekce STUCCLOCK je důkazem, že nástěnné hodiny nemusí být zdaleka jen ukazatelem času. Pokud je dobře zvolíte, můžete tak podtrhnout a doplnit interiér a dát jeho vybavení novou dimenzi. Novinka od firmy ELTON hodinářská je vyrobena pomocí starobylých, řemeslně náročných metod. Nenajdete dva stejné kusy.

Technika s názvem „umělý mramor“, neboli italsky „stucco lustro“ má své kořeny již v antické kultuře. K dokonalosti byla přivedena v období baroka, tedy v sedmnáctém a osmnáctém století, kdy dosáhla i velkého rozmachu. Používala a používá se zejména v interiérech výstavních budov, neboť se jedná o velmi luxusní materiál. Kvalitně vyrobený umělý mramor vydrží stovky let.

Právě z tohoto výjimečného materiálu vznikla kolekce nástěnných hodin STUCCLOCK. Design navrhla pro společnost ELTON hodinářská z Nového Města nad Metují designérka a architektka Jana Hejdová.

Jak vypadá proces výroby? Minerál sádrovec, známý také jako alabastrová sádra, se rozemele na prach, smísí s klihem, vodou a speciálními pigmenty, vzniklá substance se po vrstvách nanáší do formy. Jejím tvarováním vznikají jedinečné vzory, ornamenty a žilkování. Díky tomu je každý exemplář hodin STUCCLOCK neopakovatelným unikátem.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz