Sociální sítě
Nahoru

Designové nástěnné hodiny od výrobce legendárních primek

Kolekce STUCCLOCK je důkazem, že nástěnné hodiny nemusí být zdaleka jen ukazatelem času. Pokud je dobře zvolíte, můžete tak podtrhnout a doplnit interiér a dát jeho vybavení novou dimenzi. Novinka od firmy ELTON hodinářská je vyrobena pomocí starobylých, řemeslně náročných metod. Nenajdete dva stejné kusy.

Technika s názvem „umělý mramor“, neboli italsky „stucco lustro“ má své kořeny již v antické kultuře. K dokonalosti byla přivedena v období baroka, tedy v sedmnáctém a osmnáctém století, kdy dosáhla i velkého rozmachu. Používala a používá se zejména v interiérech výstavních budov, neboť se jedná o velmi luxusní materiál. Kvalitně vyrobený umělý mramor vydrží stovky let.

Právě z tohoto výjimečného materiálu vznikla kolekce nástěnných hodin STUCCLOCK. Design navrhla pro společnost ELTON hodinářská z Nového Města nad Metují designérka a architektka Jana Hejdová.

Jak vypadá proces výroby? Minerál sádrovec, známý také jako alabastrová sádra, se rozemele na prach, smísí s klihem, vodou a speciálními pigmenty, vzniklá substance se po vrstvách nanáší do formy. Jejím tvarováním vznikají jedinečné vzory, ornamenty a žilkování. Díky tomu je každý exemplář hodin STUCCLOCK neopakovatelným unikátem.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.