Sociální sítě
Nahoru

Přesnost a čitelnost v novém rozsahu setiny sekundy: Prospex Speedtimer Solar Chronographs

Tradice značky Seiko jako průkopníka v oblasti sportovního měření času začala v 60. letech 20. století, kdy společnost uvedla na světovou sportovní scénu řadu časoměrných zařízení, která stanovila nový celosvětový standard přesnosti.

V rámci kolekce Prospex představuje Seiko čtyři nové solární chronografy inspirované bohatou a pokračující tradicí společnosti v oblasti sportovního měření času. Všechny čtyři hodinky jsou vybaveny novým solárním kalibrem 8A50, který měří uplynulý čas s přesností na 1/100 sekundy.

Nové hodinky jsou vybaveny chronografem se sčítačem 1/100 sekundy na pozici 2 hodin, sekundovým sčítačem na 12. hodině a sčítačem 1/10 sekundy na 10. hodině. Vložený číselník zobrazující hodiny a minuty se nachází na pozici 6 hodin, aby se jasně odlišil denní čas od funkcí chronografu.

Při použití funkce stopek se z vloženého číselníku s časem dne stane 60minutový sčítač, přičemž hodinová ručka zůstane skrytá pod minutovou ručkou. V každých hodinkách jsou ručky v kontrastu s číselníky, což zvyšuje jejich čitelnost. Hodinová a minutová ručka, stejně jako indexy denního času, jsou pro zvýšení čitelnosti pokryty luminiscenční vrstvou Lumibrite.

Tlačítka jsou speciálně navržena tak, aby byla zajištěna vysoká ovladatelnost a vysoká přesnost při měření uplynulého času, což je u každého modelu Prospex Speedtimer zásadní.

Od roku 1985 je společnost Seiko uznávanou časomírou pro světovou atletiku. V roce 2023 bude Seiko již po osmnácté v řadě oficiální časomírou mistrovství světa v atletice, které se bude konat v maďarské Budapešti.

Tato nová limitovaná edice solárního chronografu oslavuje sportovní dědictví společnosti Seiko i mistrovství světa v atletice. Číselník má texturu, která evokuje povrch běžecké dráhy. Ručky, stejně jako vnější kroužek každého vloženého číselníku, jsou ve zlatém zbarvení, které připomíná medaili za první místo.

Limitovaná edice s šedým číselníkem je oslavou 40. výročí prvního analogového quartzového chronografu na světě, který byl představen v roce 1983. Číselník a červenooranžové ručičky vyjadřují úctu prvnímu analogovému chronografu, který zobrazoval uplynulý čas v intervalech po 1/100 sekundy a který společnost Seiko představila o devět let později, v roce 1992. Jednalo se o obzvláště epochální vývoj v historii analogových quartzových chronografů Seiko.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.