Posezení v Papilio restaurantu je gurmánským zážitkem, který by si neměl nechat ujít žádný obdivovatel kuchařského umění. V moderní fine dining restauraci, která nabízí nevšední gastronomický zážitek za použití sezonních a udržitelných produktů, je host skutečným králem. Šéfkuchař Jan Knedla vám představí celou škálu chutí. Pro novinky nemusí chodit daleko. Inspiruje se nejen kuchařským uměním našich babiček, ale stále hledá i nové ingredience a nejmodernější techniky, které přinášejí nejen čtyři známé chutě, ale i novější pátou chuť umami.
S ohledem na záměrně omezenou kapacitu je nutná rezervace. Skvělou zprávou je, že restauraci můžete navštívit také v létě, od středy do soboty. Omlouváme se všem pracovníků v Papilio restaurantu, protože jsme v posledním vydání časopisu Top Class restauraci omylem na léto zavřeli. Takže vše je naopak.
Do příjemného prostředí restaurace Papilio ve Vysokém Újezdu kousek od Prahy, můžete zavítat i během léta, ale včasnou rezervaci můžeme opravdu doporučit. Informace o rezervaci a otevírací době zjistíte na webu restaurace. Po deseti letech tvrdé práce v oceňovaných zahraničních restauracích se Jan Knedla zkoncentroval na opravdovou renesanci české kuchyně. Jeho transformace, ostatně stejně jako kdysi ve Francii, se nese v duchu nouvelle cuisine.
Velvyslanec moderní české kuchyně sází na lehké omáčky a nevšední postupy typické pro francouzskou i asijskou kuchyni. Tradiční omáčky, nicméně v inovativním stylu a hlavně odlehčené podobě, vycházejí v mnoha případech z učení Joëla Robuchona, pro něhož Jan Knedla pracoval.
Inspirován příkladem francouzské gastronomické revoluce v sedmdesátých letech minulého století se tento zkušený dirigent kuchyně se svým týmem každý den postará o váš nevšední zážitek. Dokonalá znalost každé suroviny jen dokresluje preciznost a odbornost přípravy. A ten výsledek. Prostě nádhera.