Sociální sítě
Nahoru

Music and Art Courtyard Festival 2023 at The Mozart Prague

Historický hotel The Mozart Prague byl vždy místem, kde se rodilo umění a hudba. Ať už to bylo v minulosti, kdy ještě v barokním Pachtově paláci podporovala kulturu Mozartovy doby rodina Pachtů, až po současnost, kdy na tuto staletou tradici navazuje rodina Ottů, současných majitelů hotelu a velkých milovníků umění v každé jeho podobě.

400 let stará nádvoří uvnitř hotelu nabízejí kouzelná místa k posezení, kde si široká veřejnost, nejen hoteloví hosté, může vychutnat nejen jídlo, ale opět i umění a hudbu. A to vše v centru města, jen pár minut chůze od Karlova mostu.

Po celé léto bude na historických nádvořích probíhat kulturní program plný koncertů, od klasické hudby až po jazz nebo swing. Hlavní hvězdou letošního Music and Art Courtyard Festival 2023 je současný umělec David Strauzz, který na různých místech hotelu překvapuje velmi nečekanými uměleckými počiny. První moderní fresku najdou návštěvníci na prvním nádvoří a druhou nástěnnou malbu na stěnách hotelové kavárny. Exhibice Davidových dalších unikátních uměleckých děl potrvá do konce léta.

Otvírací koncert festivalu se uskuteční již v sobotu 24. 6. od 18:30 hodin a představí se na něm znamenití hudebníci Pražské komorní filharmonie. Smyčcové trio a 2 sólisté zahrají a zazpívají hudební skvosty klasické hudby. Akustika nádvoří je opravdu mimořádná a ojedinělá. Vstupenky lze zakoupit v síti GOOUT.NET a součástí vstupenky je také sklenička Prosecca, kterou si můžete vychutnat po koncertě.

Více z rubriky Hudba

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.