Sociální sítě
Nahoru

AQ Labrador 39 Forte: perfektní stereo bez komplikací

Společnost AQ dnes představila nové aktivní reprosoustavy AQ Labrador 39 Forte stojící na stejných principech jako jejich oceňovaná pasivní varianta. Ta si za poslední rok vydobyla oblibu zákazníků i odborného tisku a stala se jedním z nejžádanějších modelů tradičního českého výrobce. Fanoušky značky nepřekvapí lichoběžníková konstrukce zajišťující vysokou tuhost korpusu, i jeho odolnost vůči stojatému vlnění.

Beze změn zůstalo i osazení dánskými měniči ve dvoupásmové konfiguraci 5“ středobasového reproduktoru Scan-Speak a 1“ textilní kaloty Vifa. To vše dává tušit, že lze očekávat skvělou prezentaci audia v rozsahu 45 Hz – 30 kHz. Překvapením je v dané cenové kategorii nasazení značkové vnitřní kabeláže od americké společnosti Audioquest.

Designové provedení nadchne ostrými rysy a bezchybným matným lakem. Velmi moderně pak působí horizontální orientace prémiové přírodní dýhy s jedinečnou kresbou a decentním laserem vypáleným logem výrobce.

Od pasivní verze novinku odlišuje vestavěný zesilovač s výkonem 2 x 35 W a bohatou nabídku vstupů zahrnující klasické RCA konektory, digitální optický S/PIDF port a USB. Uživatelé je tek bez problémů propojí s televizorem, streamerem, počítačem a samozřejmě i s analogovými zdroji jako je například gramofon. Nechybí ani Bluetooth 5.0 s podporou kodeků AAC a aptX-LL pro snadné spojení s mobilním telefonem. AQ Labrador 39 Forte jsou tak perfektní volbou pro každého, kdo hledá jednoduché a zároveň velmi kvalitní řešení pro poslech hudby.

Konstrukce využívající lichoběžníkové geometrie přináší výrazně lepší zvukový projev, a tak potěší nejen oko, ale především sluch. Propůjčuje totiž reprosoustavám vyšší tuhost, a navíc díky eliminaci rovnoběžných ploch dramaticky omezuje možnost vzniku stojatého vlnění uvnitř kabinetu. Tuhé 19mm MDF desky, které jsou výchozím materiálem pro výrobu korpusu jsou dýhované z obou stran což tuhost posouvá ještě dál. Vnitřní zatlumení zajišťuje kombinace molitanových panelů a akustického rouna. Reprosoustava tak poskytne nejen více detailů, ale i mohutnější kontrolovaný bas. Snadno si tak poradí s jakýmkoli hudebním žánrem i filmovou produkcí.

Velmi praktickým detailem je magnetické uchycení ochranných sítěk usnadňující jejich rychlou instalaci v případě nutnosti chránit měniče před domácími mazlíčky či dětmi. Napomůže i při ochraně precizního matného laku, který kryje výraznou kresbu přírodních dýh s neopakovatelnou jedinečnou kresbou díky které

Nové reprosoustavy AQ Labrador 39 Forte jsou k dispozici v provedení s přírodní ořechovou dýhou, dubovou dýhou a dýhou z černě mořeného jasanu na stránkách www.aq.cz, www.hifi-audio.cz, v kamenných prodejnách AQ studio a u vybraných partnerů za cenu 26 990 Kč.

Více z rubriky Hi-end audio

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.