Sociální sítě
Nahoru

Junghnas rozšiřuje linii Max Bill

Pod jménem Max Bill Chronoscope Bauhaus přichází na trh zcela nová edice chronografů vyvedených v minimalistickém stylu. Nejen, že tyto hodinky nesou přízvisko Bauhaus, ale hlavně zůstávají věrné jeho stylu. Max Bill Chronoscope Bauhaus nesou svůj zdroj inspirace na zadní straně pouzdra a ve všech ohledech odráží základní principy, které se v této slavné umělecké škole učily a byly pro Maxe Billa zcela zásadní jak v roli studenta, tak i umělce.

Vertikálně umístěné sčítače dokonale zapadají do přehledně uspořádaného číselníku s datumovkou. Hodinky Junghans jsou vybaveny funkcí chronografu, klenutým safírovým sklíčkem a voděodolností do 50 metrů. Fantasticky reprezentuji spojení užitku a krásy – forma následuje funkci.

Barevné schéma hodinek je inspirováno architekturou budovy v Dessau, která na Maxe Billa zanechala silný dojem ihned po příjezdu: „něco dosud nevídaného – bílé stěny s tmavou zasklenou fasádou a sytě červené akcenty.“ Tento dojem se odráží v replice školy na skleněném zadním dýnku hodinek, které je zpracováno tak, abyste přes miniaturní okenní fasádu mohli sledovat maximálně přesný pohyb automatického strojku.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.