Sociální sítě
Nahoru

Značka Baume & Mercier rozšířila kolekci Riviera

Sportovně-elegantní a šik modelová řada Riviera oslavuje 50leté výročí plejádou novinek: sportovními potápěčskými modely Riviera Azur 300m, hodinkami pro muže i ženy poprvé s 39mm pouzdrem, ale i výraznými letními časomírami pro dámy. Absolutním unikátem je pak věčný kalendář v limitované edici.

Kolekce Riviera je ztělesněním podstaty značky Baume & Mercier. Oslavuje lehkost života na francouzské Riviéře a dodnes si zachovává typické znaky prvních modelů z roku 1973 (pátá generace hodinek byla uvedena v roce 2021). Sportovně-elegantní ocelové hodinky čistých tvarů s 12stěnnou lunetou opatřenou čtyřmi šroubky tehdy navrhl „hodinářský stylista“ Jean-Claude Gueit.

Jedním z nejzajímavějších počinů je Riviera s funkcí věčného kalendáře. U modelu Riviera Perpetual Calendar 10742 tak datum nemusíte upravovat ani v přestupném roce. O to, aby zůstal kalendář v chodu, se stará automatický kalibr Baumatic s rezervou nátahu 120 hodin.

První zásah lidské ruky budou hodinky potřebovat až v roce 2100, který (ač dělitelný čtyřmi) nebude přestupný. Této limitované edice s dozlatova vybarveným číselníkem bude vyrobeno pouze 50 kusů. Ocelové pouzdro a tah zatraktivňuje cenu, která zatím nebyla fixně stanovena. Předpokládá se však, že nepřesáhne 500 000 Kč.

První riviery byly vytvořeny mimo jiné pro potápěče. Letos Baume & Mercier vzdává hold milovníkům moře, plavání, potápění i dalších vodních radovánek dvojicí volnočasových novinek Riviera Azur 300m. Ocelové 42mm pouzdro, voděodolné do 300 metrů, je vybaveno jednosměrně otočnou lunetou. Uvnitř je uložen vlastní kalibr značky Baumatic s pětidenní rezervou chodu a odchylkou -4/+6 sekund za den. Model Riviera 10717 se pyšní kouřově šedým safírovým číselníkem s transparentním motivem vlnek, referenci Riviera 10716 zdobí kouřově modrý safírový číselník se stejným dekorem.

Časomíry Riviera jsou letos poprvé dostupné v unisex velikosti s 39mm pouzdrem, voděodolným do 100 m. Tři nové modely, též vybavené automatickým strojkem Baumatic, vyvinutým v roce 2017, zaujmou čistotou designu a snadnou nositelností. Dvě ocelové reference Riviera 39mm mají kouřově modrý safírový (Riviera 10714) nebo kouřově šedý safírový (Riviera 10715) číselník. Sportovní vzhled třetího modelu Riviera 10720 taktéž s šedým číselníkem podtrhuje titanová luneta a pryžový řemínek s plátěnou strukturou. Hodinky disponují speciálním systémem, který umožňuje snadnou výměnu náramků/pásků.

Vlajkovým modelem dámských novinek v kolekci je Riviera 10730 s oslňujícím saténovým zlatým číselníkem, který můžete vynést na červený koberec. Díky svým pozitivním vibracím vám však bude i skvělým celodenním průvodcem. V 33mm ocelovém pouzdře pracuje automatický kalibr a čtyři emblematické šroubky na lunetě jsou tvořeny čtyřmi brilianty. Záři letního slunce evokují dva nové quartzové modely se saténovým fialovým (Riviera 10728) nebo azurově modrým (Riviera 10727) číselníkem a 33mm ocelovým pouzdrem.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.