Sociální sítě
Nahoru

Český Robot rozšiřuje edici Graphic

Hodinky Analog z modelové řady Graphic jsou výsledkem unikátního pojetí českého designu. Jejich impozantní reliéfní číselník vytváří výjimečný vzhled. Jejich srdcem je švýcarský automatický kalibr G100 od Manufacture La Joux-Perret, který dodává spolehlivý pohon. Díky prosklenému víku strojku lze obdivovat jeho dokonalé provedení. Řemínky vyrobené z textilního eco-recyklovatelného materiálu přináší nejen pohodlí, ale i snadnou výměnu bez nutnosti návštěvy hodináře.

Originální pojetí číselníku a ruček je dílem předního českého typografa Radka Siduna, který svůj design pojal jako průnik několika zajímavých zdrojů ze 70. let 20. století. Ačkoli je model Analog klasicky ručkový, na první pohled vtipně připomíná digitální mechanické hodinky z doby před nástupem diodových a krystalových displejů.

Další zdroj inspirace čerpá z pozoruhodného českého příběhu firmy Elektročas/Pragotron, která se stala jedním z průkopníků listových hodin a informačních tabulí s potištěnými překlápěcími destičkami, které si mnozí z nás ještě pamatují z nádraží, letišť a pražského metra.

Práce na Analogu mi umožnila opustit grafickou dvourozměrnou zónu a pracovat s typografií v prostoru. Speciálně navržené sady číslic lze precizně použít na ušlechtilé kovy i v nejmenších detailech. Můj design cituje estetiku grafického designéra Jiřího Rathouského. Jeho typografie je silně spojena s orientačními systémy budov, sídlišť a pražské hromadné dopravy, tedy přesně tam, kde čas hraje důležitou roli,“ prozrazuje Radek Sidun.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.