Za značkou Sugar Life stojí čtyřiadvacetiletý Vlad Ryasnyy, cukrářský nadšenec a experimentátor. Myšlenka vlastních produktů se zrodila v roce 2018 během cesty do Barcelony, kde ochutnal džem z mučenky a manga, na tehdejší dobu neobvyklou kombinaci. V současnosti nabídku Sugar Life tvoří ručně vyráběné džemy, karamely, ořechové pomazánky a zejména makronky.
K cukrařině to Vlada táhlo odmala, s výběrem střední školy tak příliš dlouho neváhal. Již během studia na Střední škole gastronomické a hotelové v Braníku sbíral praxi v předních pražských podnicích, například u italského cukráře Daniela Combi v restauracích La Bottega a La Cucina nebo u Ivety Fabešové v IF Café. Díky svým úspěchům se stal reprezentantem Juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR.
Za zkušenostmi a inspirací vyrazil Vlad i do zahraničí, k největším evropským mistrům oboru. Osudnou pro jeho další cestu se mu překvapivě nestala Francie, historický i současný středobod cukrařiny, ale Barcelona. Zde v roce 2018 ochutnal džem z mučenky a manga. Dnes nijak překvapivá, tehdy však zcela neobvyklá kombinace jej přivedla na myšlenku vlastní výroby. Mladý cukrář zatoužil vytvářet vlastní originální chuťové kombinace džemů a dalších gurmánských sladkostí.
Značku Sugar Life charakterizuje pokora ke klasice ve spojení s Vladovým rukopisem. Cukrářské receptury neúnavně vylepšuje a inovuje, aby je maximálně přiblížil k dokonalosti. „Ke každému produktu nebo dezertu se snažím přistupovat inovativně a přísně vědecky. Cukrařinu vnímám jako umění i chemický obor – spojení molekul, vody a dalších surovin. Při tvorbě receptur proto vycházím nejen ze světových trendů, ale také ze svých znalostí fyziky a chemie,“ vysvětluje Vlad Ryasnyy.
V nabídce Sugar Life najdete důvěrně známé chutě v podobě lískooříškového nugátu nebo slaného karamelu. Ale též překvapivé spojení surovin, například pomazánku z kokosového mléka s citronovou trávou, kafírovými listy, zázvorem a limetkou. Netradiční je i banánový karamel s citrusem kalamansi nebo džem s příchutí černý rybíz–fialka–Marc de Champagne. Dalším neobvyklým spojením je malina–liči–růže, jehož autorství však nenáleží Vladu Ryasnyymu. Tento džem je poctou francouzskému cukrářskému mistru Pierru Hermé, který opojnou kombinaci vymyslel.
Kromě domácích, ručně vyráběných džemů nabízí Sugar Life karamely (mezi nimiž vyniká netypický malinový karamel s yuzu), ořechové pomazánky, nugáty a granoly. „Plně rostlinné receptury, bez použití smetany, másla a dalších živočišných produktů tolik typických pro cukrařinu, jsou výzvou. Obzvlášť pokud chcete skvělou chuť. V tomto ohledu mě baví experimentovat a přicházet s alternativami. Například s naším malinovým karamelem nebo lískooříškovou pomazánkou,“ zmiňuje Vlad Ryasnyy. Řada produktů skutečně je označena zeleným lístkem, značícím 100% rostlinný produkt.
V tomto ohledu se největší Vladovou vášní staly makronky. Po tři roky vyvíjel recepturu, aby svým zákazníkům dokázal nabídnout 100% rostlinné makronky, bez lepku a mléčných výrobků a se sníženým obsahem cukru. Takové, které zachutnají nejen běžným konzumentům bez alergií, ale také vegetariánům, veganům či alergikům na lepek a mléčné výrobky. V této kategorii opět sousedí klasické příchutě jako čokoláda, malina nebo vanilka s těmi odvážnějšími, například jahoda–mák–citron, meruňka–tonka nebo káva–chalva.
Veškeré produkty lze zakoupit na e-shopu Sugar Life s doručením po celé republice. Pouze v případě makronek je možný jen osobní odběr nebo dovoz v okolí Blanska, kde sídlí cukrářská výroba.