Sociální sítě
Nahoru

Prim Traktor má zelenou

Legendární hodinky PRIM s netradiční přezdívkou Traktor pozná na první pohled každý příznivec české hodinařiny. Novoměstský výrobce se k oblíbenému modelu vrátil už loni, kdy vznikla úspěšná limitovaná edice pánských společenských hodinek. Letošní novinka společnosti ELTON hodinářská je však vyhrazena pouze dámám.

Nezaměnitelný vzhled hodinek Traktor zaujal dámy již při uvedení dnes již vyprodané limitované edice. Nejedna z nich si povzdechla nad velikostí pouzdra, které bylo skutečně určeno především pro pánská zápěstí. Těmto přáním se v Novém Městě nad Metují rozhodli vyjít vstříc. Vznikla tak limitovaná edice PRIM TRAKTOR 34, která zaujme na první pohled, a to zejména díky propracovanému číselníku. Kontrastní keramická objímka v atraktivní zelené barvě působivě vyniká na bílém podkladu skládaného číselníku. Elegantní vzhled hodinek je doladěn decentními zlacenými indexy a mimostřednou vteřinovou ručkou, typickou pro původní model. Nově navržené pouzdro o průměru 34 mm je svou velikostí a tvarem ideální pro každodenní nošení.

Zajímavé detaily najdeme také na spodní straně hodinek. Pod proskleným zadním víkem je ukrytý manufakturní strojek PRIM s ručním nátahem. Originálním prvkem je zdobení strojku drobným reliéfem, který připomíná otisk kola traktoru. Propracovaný design hodinek je dotažen k dokonalosti lahvově zeleným řemínkem z aligátoří kůže.

Limitovaná edice PRIM TRAKTOR 34 je vyrobena v celkovém počtu 60 kusů, ve dvou samostatně číslovaných sériích (1-30). Můžete zvolit klasickou nerezovou ocel, nebo exkluzivní bicolor provedení se zlatým kroužkem a korunkou. Tato kombinace se skvěle páruje s ostatními šperky, páskem nebo zapínáním kabelky, které by podle nepsaného pravidla měly být z kovu v téže barvě jako hodinky.

Součástí limitované edice PRIM TRAKTOR 34 je luxusní pero a výjimečná pouzdra na pero i hodinky. Smaragdově zelené pero z Karelské břízy vyrobila společnost Wood-factory. Unikátní kožená pouzdra na hodinky a pero jsou z dílny Mairych Leather Art. Spolu s hodinkami tvoří jedinečnou kolekci na pomezí řemesla a umění.

Inspirací pro limitovanou edici se stal model, který se v Novém Městě nad Metují vyráběl počátkem 60. let. Zákazníci hodinkám s charakteristickým designem začali říkat Traktor, protože jim číselník připomínal tvar zadního kola traktoru. Jedná se o jeden z nejoblíbenějších a také nejkrásnější modelů v české hodinářské tradici. Není proto divu, je inspiruje hodináře z ELTONu dodnes.

Více z rubriky Dámské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.