Sociální sítě
Nahoru

Noční brikety vám dopřejí nerušený spánek

Vstávat v průběhu noci je nepříjemné a nekvalitní odpočinek navíc může negativně poznamenat celý pracovní den. Chcete-li si dopřát nerušený spánek a ráno vstávat v plné síle, pořiďte si noční brikety. V následujících řádcích se o nich dozvíte více.

Z čeho se vyrábí brikety na noc?

Hlavní surovinou pro produkci nočních briket je stromová kůra. Jedná se o odpad, který by jinak neměl žádný způsob využití. Pečlivě vytříděný a opraný materiál se vysuší v horkovzdušné sušičce. Pak následuje rozemletí na drobné kousky o velikosti do 1 cm. Ty se slisují do podoby briket nočních kvádrového nebo válcového tvaru.

Jaké vlastnosti jsou charakteristické pro brikety na noc?

Dlouhý čas hoření a hlavně pozvolné žhnutí předurčuje kůrové brikety na topení po dobu nočního odpočinku. Často se stane, že se ráno probudíte a v krbu stále vidíte rudé uhlíky. Vyhnete se tak přikládání v průběhu noci. Obzvlášť když dokonale vyladíte přívod vzduchu. Noční brikety vám tak umožní vstávat s dobrou náladou, věnovat se sobě a své práci. Jedinou nevýhodou je více zbývajícího popela. Ten ale můžete přidat do kompostu. Tak získáte skvělé hnojivo pro zahrádku a zároveň vrátíte živiny do půdy.

Jaké noční dřevěné brikety jsou k sehnání?

K dostání jsou čisté kůrové brikety, které mají prodlouženou dobu žhnutí až 8 hodin. Pokud vám stačí kratší doba, můžete si pořídit brikety na rozhraní mezi nočními a klasickými, ve kterých je borka smíchaná s tvrdým dřevem. V tomto případě dochází ke spojení stabilní teploty a vyšší výhřevnosti. I tyto brikety produkují více popela, ale zbytky z popelníku můžete opět kompostovat.

Noční brikety mají různé velikosti

Stejně jako u běžných dřevěných ekobriket i v případě nočních briket si můžete vybrat mezi dvěma formami vzhledu. Jsou to cihličky a válce. Pro malá topeniště vybírejte menší kvádrové „RUFky“, které se díky svým rozměrům pohodlně vejdou i do malých krbů a kamen. Válcové noční brikety o délce 30 cm zase využijete do velkých krbů, kotlů a kamen. Prostor topeniště vždy zaplňte zhruba do poloviny, protože oba druhy briket se rozpínají až o třetinu.

Zaujaly vás noční brikety?

Chcete si užít klidný spánek při topení nočními briketami? V nabídce e-shopu Optimtop.cz naleznete širokou škálu pevných paliv včetně briket na noc. Ty jsou připravené v balíčcích o váze okolo 10 kg a uložené na paletách. Doprava je po celé České republice zdarma až před bránu vašeho domova.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.