Svět oblíbeného prosecca se právě rozšířil o novou růžovou hvězdu. Slovenská modelka Andrea Verešová představila ve spolupráci s Premier Wines & Spirits, své vlastní růžové prosecco, na jehož vývoji se sama podílela. Ochutnejte tuto novinku a sami se přesvědčte o její exkluzivitě.
Šumivá vína se stále těší velké oblibě, a proto každý bublinkový nadšenec jistě ocení novinku v podobě růžového prosecca, které na českém trhu představuje modelka Andrea Verešová. Ochutnejte tuto exkluzivitu a užijte si tekutý balzám na duši i na jazyku.
„Jelikož obliba prosecca neustále roste a já sama mám toto víno velmi ráda, rozhodla jsem se uvést na náš trh nový produkt v podobě růžového prosecca. Věřím, že tato novinka potěší každého milovníka lehkých bublinek, a byla bych moc ráda, kdyby lidem zachutnalo stejně jako mně, a stalo se tak oblíbenou součástí společenského života, ale i příjemným osvěžením nebo zpestřením běžného večera,“ komentuje uvedení prosecca modelka Andrea Verešová.
Prosecco Rosé by Andrea Verešová je elegantní perlivé víno. Po přivonění vás v nose příjemně pohladí vůně růží a fialek s jemným dozvukem lesních jahod a rybízu. Na jazyku ucítíte plnou a svěží chuť, které dominují tóny meruněk a malin a v dozvuku jsou rozeznatelné citrusy. Sladkost je v perfektní harmonii s kyselinkou. Je vyrobeno z 15 % červené odrůdy Pinot Noir a 85 % bílé proseccové odrůdy Glera. Druhotná fermentace a následné zrání probíhají tři měsíce, což zajišťuje vysokou kvalitu perláže.
Prosecco Rosé by Andrea Verešová má jasnou světle růžovou barvu a intenzivní a perzistentní perlení. Právě barva a bublinky tvoří lahodný zážitek pro oči i chuťové pohárky. Jeho elegantní a svěží charakter si nejlépe vychutnáte vychlazený, při teplotě podávání 4–6 stupňů Celsia. Skvěle se hodí jako aperitiv nebo welcome drink, perfektně doplňuje také rybí pokrmy nebo třeba ovocné dezerty.
„Toto prosecco je ideálním společníkem pro každou příležitost, a to právě díky harmonii vůně a chuti, s lehkým zbytkovým cukrem a osvěžující kyselinkou a rovnováze mezi sladkostí a kyselostí. Tři měsíce dlouhé zrání zajišťuje jemnější a komplexnější produkt s drobným, ale výraznějším perlením. Zejména znalci budou moci ocenit jeho kvality,“ říká Tomáš Brůha, sommelier společnosti Premier Wines & Spirits.