Sociální sítě
Nahoru

Kabelka GO-14 unikátem v historii výroby kožených doplňků Louis Vuitton

Je jedinečnou kombinací originálního designérského přístupu, tajemství výroby ikonických kufrů i dokonalého řemeslného zpracování. Kabelka GO-14 je prvopočátkem i vyvrcholením zároveň.

GO-14 je jedním z prvních návrhů Nicolase Ghesquièra. Odtud také vychází její jméno, které je zkratkou názvu Ghesquière October 2014. Právě v říjnu 2014 se kabelka poprvé objevila na mole, během debutové přehlídky uměleckého ředitele dámských kolekcí Louis Vuitton. V roce 2023 se kabelka znovu vrací na scénu a v plné kráse předvádí svůj charakteristický rys: síťovaný vzor „malletage“.

Design „malletage“ připomíná historickou tradici výroby kufrů Louis Vuitton. Rafinovaný, křížící se vzor se původně nacházel právě uvnitř ikonických kufrů. Síťovina s lemovkou byla jednoduchým, ale zároveň i geniálním prvkem, díky kterému bez ohledu na otřesy při cestování držely důležité dokumenty vždy na místě.

Nicolas Ghesquière znovu objevil tuto inovaci a použil jí ve své první kolekci pro značku Louis Vuitton. Historický odkaz tak díky návrháři znovu ožil. „Některé univerzální prvky existují výlučně v módním domě Louis Vuitton. Jde jen o to, je přizpůsobit a přenést do moderní podoby.“

Nicolas Ghesquière přeměnil tento detail v působivou ikonu – grafický design, který dobře funguje ve světě módy i doplňků. Díky němu se začal psát nový příběh.

Moderní ikona dnešních dnů – GO-14 – je vyrobena z jehnětiny. Má velkorysý tvar a smyslnou strukturu. Oživuje jí nekonečný, jemný vzor „malletage“ s prošíváním zdůrazňujícím křivky kabelky a její módní styl. K dispozici je v mnoha barevných variacích, od temně, černé, přes bílou, až po tónované odstíny, které v plné kráse odhalují texturu kabelky.

GO-14 je všestranná kabelka, kterou můžete nosit mnoha různými způsoby: na nebo přes rameno díky novému řetízku, který je jemný jako zlatý náhrdelník; i na paži nebo v ruce, protože řetízek lze díky nového systému drážek rozdělit na dva. Milovnice klasiky zase ocení svrchní madlo. Kabelka GO-14 sofistikovaně doplní každý styl.

GO-14 je ztělesněním savoir-faire i působivého historického odkazu. Design „malletage“ na kabelce – detail, který se s cílem dosáhnout maximální elegance a efektivity neustále vyvíjí již od dob prvních kufrů – je pro řemeslné mistry skutečnou výzvou. Kreativní proces zahrnuje více než 20 různých kroků, včetně velmi pečlivé tvorby patiny pro zajištění lesklého či tónovaného povrhu a dokonalou gradaci barev. Pro tvorbu vzoru „malletage“ na každé z kabelek je nutná vysoce přesná technika deponování 17metrové obruby. Tradiční prošívání je rovněž výsledkem velmi komplexního procesu. Kabelka GO-14 v dokonalé harmonii předvádí kompletní savoir-faire manufaktur Louis Vuitton.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.