Sociální sítě
Nahoru

Frederique Constant představuje svůj 31. manufakturní strojek

Frederique Constant hrdě představuje svůj 31. manufakturní kalibr – FC-735: Classic Power Reserve Big Date Manufacture. Inovativní strojek vyrobený k 35. výročí založení značky se může pochlubit třemi komplikacemi: rezervou chodu, velkým datem a měsíční fází. Najdete ho ve 40mm pouzdře ve čtyřech různých edicích, z toho dvě jsou limitované. Pouhých 35 kusů bude mít platinové pouzdro s meteorickým číselníkem, 350 kusů ve variantě z růžového zlata s šedým antracitovým číselníkem a zbylé dvě edice s ocelovým pouzdrem a modrým či stříbrným číselníkem budou součástí standardní kolekce.

Ženevská manufaktura Frederique Constant během pouhých 35 let existence již stihla vyvinout 31 vlastních kalibrů. Švýcarská hodinářská společnost, založená jako rodinná firma v roce 1988, se na přelomu milénia stala zásadním hráčem ve švýcarské výrobě kvalitních hodinek. Uprostřed tohoto jedinečného příběhu úspěchu se nikdy neodchýlil od svého cíle: nabídnou luxusní hodinářství za férovou cenu.

Tři komplikace

Nové Classic Power Reserve Big Date Manufacture následují stejnou cestu a přivádí k životu 31. manufakturní kalibr FC-735. Jedná se o první strojek společnosti, který kombinuje velkou datumovku, měsíční fázi a indikátor rezervy chodu, která disponuje 50hodinovou výdrží. Najdete ji na 9. hodině a aktuální stav můžete odečítat prostřednictvím štíhlé ručky pohybující se na oblouku označeného od 0 do 50, který končí červenou zónou, která vás upozorní, že je čas hodinky natáhnout, než se zastaví.

Na protilehlé straně mezi 2. a 3. hodinou se nachází dvě orámovaná okénka velké datumovky. Rovnovážné rozložení číselníku završuje poetická fáze měsíce na hvězdně modrém pozadí, umístěná na 6. hodině.

Stejně jako u všech předešlých kalibrů se i tentokrát Frederique Constant postaral o to, aby se i tento dal snadno používat: tři komplikace, funkce nastavení času a natahovací mechanismus – to vše nastavíte s pomocí korunky na 3. hodině. Strojek FC-735 je naprosto moderní, protože neobsahuje žádné integrované korektory . Dobře promyšlené a navržené pro každodenní použití stvořené podle étosu Frederique Constant: cenově dostupné hodinky, které nevyžadují žádné speciální hodinářské dovednosti ze strany nositele.

Klasické pouzdro v každém slova smyslu

Všechny tři komplikace jsou harmonicky uspořádány v pouzdře o průměru pouhých 40 mm, které jde v souladu s hodinářskými standardy a těží z nedávné úpravy stylu, které zahrnují kupříkladu přepracované nožičky a profil nebo štíhlejší indexy. Ty jsou spolu s ručkami fasetované a ručně leštěné. Díky průhlednému zadnímu dýnku může navíc každý sběratel obdivovat jak jejich kalibr FC-735 pracuje.

Na oslavu příchodu 31. kalibru a 35. výročí Frederique Constant se společnost rozhodla vytvořit ne jednu, ale hned čtyři varianty nových Classic Power Reserve Big Date Manufacture. Cílem je vyhovět potřebám a preferencím ostřílených sběratelů a zároveň nabídnout milovníkům jemného hodinářství dvě další varianty.

První a nejexkluzivnější verze vychází v limitované edici 35 kusů na počest letošního výročí značky. Jedná se o velice vzácnou kompozici leštěného platinového pouzdra s meteorickým číselníkem na tmavě modrém řemínku z aligátoří kůže, který ladí s barvou číselníku. Druhý model limitovaný na 350 kusů na hnědém řemínku z aligátora má pouzdro z růžového zlata a kartáčovaný hnědý číselník.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.