Sociální sítě
Nahoru

Anglická šumivá vína Gusbourne Estate na českém trhu

Produkce Gusbourne Estate, renomované anglické vinařství se specializací na šumivá vína, je nově k dispozici i na českém trhu. Vína Gusbourne jsou známá pro svou kvalitu a mimořádnost a nabízejí milovníkům vína novou možnost objevit jedinečné chuťové nuance a exkluzivní zážitek.

Kvalitních šumivých vín, která se skvěle hodí pro každou příležitost, není nikdy dost. Na český trh nyní vstupuje nová značka Gusbourne Estate, která pochází ze Spojeného království. Vinařství Gusbourne Estate je ukázkou příkladného pěstování hroznů a zpracování vína v Anglii. Jeho vinice mají 90 hektarů a nacházejí se ve venkovském prostředí Kentu a Sussexu, kde je klima vhodné pro pěstování vinné révy.Vinařství pěstuje zejména klasické odrůdy Pinot Noir, Chardonnay a Meunier.

Gusbourne Blanc de Blancs 2018 brut je šumivé víno hodné pozornosti každého gurmána. Jeho vůně je středně intenzivní, s tóny citrusových plodů a pomerančové kůry a v pozadí si pohrávají podtóny zelených jablíček a bílých květů. Chuť je bohatá, krémová a elegantní, ucítíte v ní zralé citrusy, hrušky a nádech sladkého koření. Gusbourne Blanc de Blancs 2018 brut pořídíte na www.1er.cz za 1 575 Kč.

Tyto odrůdy plodí menší množství hroznů, které však mají velmi intenzivní aroma, a jedná se tak o klíčovou surovinu při výrobě šumivých vín. Ta jsou vyráběna tradiční metodou kvašení v lahvi. Kvalita je pro Gusbourne Estate nejvýznamnější devízou a charakteristikou, na které si vinařství zakládá – pokud v nějakém roce není úroda dostatečně štědrá a v důsledku toho nemůže být dosaženo požadované kvality výsledného produktu, víno není uvolněno k prodeji. Díky tomu má kupující naprostou záruku toho nejvybranějšího šumivého vína.

Gusbourne Blanc de Noirs 2018 brut má vůni sadového a zahradního ovoce. V pozadí vás pošimrají podtóny červených pomerančů a květů fialek. Chuť tohoto šumivého vína je živá a šťavnatá, s tóny třešní, jahod a červených jablíček. Gusbourne Blanc de Noirs 2018 brut může být vaše na www.1er.cz za 1 665 Kč.

Přestože historie Gusbourne Estate sahá „teprve“ do roku 2004, vinný dům už stihl sklidit uznání nejnáročnějších světových vinařských kritiků a dosáhnout nebývalých úspěchů. Tím nejčerstvějším je zvolení jeho Brut Reserve 2019 se speciální etiketou jakožto hlavního korunovačního nápoje při korunovaci krále Karla III.

Královské Gusbourne Brut Reserve 2019 je mohutné a robustní šumivé víno. Po přivonění ucítíte citrusy a sadové ovoce, v pozadí pak dozvuky hrušek, sladkého koření a pomeranče. Chuť je plnější, šťavnatá a perfektně harmonická, na jazyku hrají tóny pomerančového květu, mandarinek a pečených jablíček. Gusbourne Brut Reserve 2019 seženete na www.1er.cz za 1 315 Kč.

Gusbourne Rosé Brut 2018 je zástupcem růžových šumivých vín. V jeho vůni i chuti tak ucítíte primárně červené ovoce. V nose vás zaujme červené zahradní ovoce a lesní plody za doprovodu červených podzimních jablíček či broskve. Chuť je středně plná, živá a svěží, nechybějí v ní tóny třešní, zralých jahod nebo malin. Gusbourne Rosé Brut 2018 koupíte na www.1er.cz za 1 510 Kč.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.