Sociální sítě
Nahoru

Nikon odhalil nejnovější mirrorless fotoaparát formátu FX

Společnost Nikon dnes uvedla přístroj Z f, nejnovější mirrorless fotoaparát formátu FX, který kombinuje historický design s pokročilými technologiemi a vysokou výkonností. Fotoaparát inspirovaný ikonickým přístrojem FM2 nejenom dobře vypadá, ale také se s ním skvěle pracuje.

Model Z f je vybaven stejným systémem zpracování obrazu EXPEED 7 jako Nikon Z 9, a umožňuje pokročilé fotografování i záznam videa. Přístroj nabízí stylový design a kvalitní provedení, obsahuje špičkové technologie včetně výjimečně výkonného automatického zaostřování a redukce vibrací, a je tak perfektní pro všechny tvůrčí uživatele.

Vliv historických fotoaparátů Nikon je v případě přístroje Z f jasný. Vzhled v retro stylu je inspirován ikonickým fotoaparátem FM2 včetně voličů, tlačítka spouště a loga Nikon ze 70. let minulého století. Všechny voliče jsou vyrobené z precizně zpracované mosazi, která zajišťuje dojem kvality. Uživatelé si budou moci vybrat kromě standardního černého modelu ze šesti různých vysoce kvalitních barevných provedení a přizpůsobit si tak fotoaparát svému vlastnímu stylu.

Kromě konvenční monochromatické předvolby Picture Control je fotoaparát Z f vybaven dvěma novými předvolbami Picture Control: „plochý monochromatický“ a „monochromatický s hlubokým odstínem“. Na voliči režimů fotografování a videa přibyla samostatná pozice pro černobílý režim umožňující okamžité přepnutí mezi ovládacími prvky. Fotoaparát je rovněž vybaven různými dalšími inspirativními funkcemi včetně kreativních předvoleb Picture Control a funkcí pixel-shift – která má ve fotoaparátu Z f svou premiéru.

Nový fotoaparát nabízí několik zajímavých funkcí pro video včetně záznamu 10bitových souborů H.265 ve fotoaparátu a záznamu až 125 minut videa 4K UHD. Z fotoaparátu Z 9 byly převzaty další funkce včetně možnosti nastavování citlivosti ISO v krocích po 1/6 EV a zobrazení červeného rámečku během záznamu videa.

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.