Sociální sítě
Nahoru

Emirates slaví Mezinárodní den kávy

Mezinárodnímu dni kávy, který připadá na 1. října věnuje velkou pozornost i společnost Emirates. Na palubách svých letadel i v saloncích Emirates vytvořila širokou nabídku kvalitních káv, jíž se každoročně spotřebuje více než 17 tun.

Ve spolupráci s řadou dodavatelů, jako jsou Lavazza, Coffee Planet, Nairobi Coffee and Tea Company a dalších nezávislých dodavatelů po celém světě, Emirates servíruje nepřeberné množství tohoto lahodného nápoje jak na zemi, tak na palubách svých letadel ve všech letových třídách.

Jedním z klíčových partnerů Emirates je společnost Coffee Planet ze Spojených arabských emirátů, s níž již deset let probíhá spolupráce na přípravě kávy pro zvláštní příležitosti. Coffee Planet získává zelená kávová zrna z více než 23 zemí, pečlivě praží a vyrábí zrnkovou a mletou kávu a také vyrábí biologicky odbouratelné kapsle v Dubaji. Společnost Emirates také ve spolupráci s Coffee Planet vytváří nápoje na míru pro speciální příležitosti, jako jsou Vánoce a Valentýn, například moka s polibkem z růží nebo latté s pomerančovou drtí.

Emirates spolupracuje ve First Class a Business Class s kávou Lavazza, italským výrobcem kávových produktů, který byl založen v Turíně v roce 1895 Luigi Lavazzou. Zpočátku byla provozována v malém obchodě s potravinami na adrese Via San Tommaso 10 a dnes v jejím odkaze pokračuje třetí a čtvrtá generace rodiny Lavazza.

Cestujícím v Economy a Premium Economy třídě je káva nabízena jednou nebo dvakrát během letu, cestující v Business a First Class si mohou objednat kávu z široké nabídky včetně kávy bez kofeinu, cappuccina, ledového Americana, espressa, macchiata či arabské kávy s kardamomem a šafránem. Tyto kávy se připravují z kávových zrn Lavazza, která mají příchuť vlašských ořechů a javorového sirupu nebo kakaa a černého pepře. Znalci kávy si mohou vychutnat i dezert affogato al café, kdy se espresso přelévá krémovou zmrzlinou.V salónku First Class v odbavovací hale B na Mezinárodním letišti v Dubaji má Emirates rovněž speciální pult, kde si zákazníci mohou vybrat ze tří druhů kávy z jedné směsi, kterou jim čerstvě připraví barista. Každá káva se vyznačuje různou vůní, kyselostí a hořkostí. Tým společnosti Emirates byl speciálně vyškolen, aby zákazníkovi navrhl ten nejlepší nápoj podle jeho preferencí. Výběr se obměňuje každé dva měsíce, takže zákazníci, kteří pravidelně cestují, mohou ochutnat kávová zrna z celého světa. Například káva Colombia Huila Buenavista je plná chuti a má hedvábnou strukturu a sladký závěr připomínající kakao a květinové tóny. Burundi Nyagishiru má jemné ovocné aroma, hladký závěr s chutí mléčné čokolády, hnědým kořením, karamelem a peckovitým ovocem, s trpkou kyselostí a sametovou strukturou. Brazil Sao Vale Do Sol je středně plná káva s jemným ovocným aroma, citrusovou kyselostí, vůní a tóny grapefruitu, vanilky, mandlí a čokolády s čistým závěrem.

V salóncích First Class a Business Class se nachází také kavárna Costa Coffee, maloobchodní prodejna společnosti Emirates Leisure Retail, kde se podává široká škála káv a doplňkových jídel.

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.