Sociální sítě
Nahoru

Na veletrhu Minerály a drahé kameny budou v prodeji tisíce unikátů

Co kámen, to originál, neexistují dva stejné, a to platí také o autorských špercích. Minerály a drahé kameny, největší prodejní veletrh v Praze, se uskuteční od 14. do 15. října v hotelu Olympik.

Největší pražská podzimní akce zaměřená na minerály, drahé kameny, zkameněliny, autorské šperky a věci pro vlastní tvoření přivítá více než 80 prodejců z celé České republiky i ze zahraničí. Nebude chybět oblíbené oceňování a posuzování kamenů a šperků od soudního znalce, které si mohou donést sami návštěvníci.

Fosilního amonita z Madagaskaru a desítky dalších zkamenělin budou v prodeji na veletrhu Minerály a drahé kameny u vystavovatele Jiřího Buriánka. Krásné kousky, mimo jiné vanadinit z Maroka, fluorit z Anglie nebo křišťál z Brazílie zase přiveze na veletrh Minerály a drahé kameny vystavovatel Petr Mošna.

U Přemysla Duška najdou už tradičně návštěvníci sbírkové a raritní vltavíny. Rád určí pravost, cenu a kvalitu vltavínů, které sami přinesou, a v případě, že vltavín bude pěkný, vystaví na něj hodnotící certifikát.

„Šperky od rockerky“ znají dnes tisíce fanynek autorských šperků. Věra Slaninová totiž vyrábí šperky už osmým rokem. Chtěla tvořit něco krásného, nakonec ji nadchlo cínování a spolu s láskou ke kamenům se stalo její velkou vášní. A koníček nakonec přerostl v milovanou práci. „Šperky od rockerky“, které bude nabízet na veletrhu, jsou vyrobeny z mědi a zdravotně nezávadného cínu technikou Tiffany.

Šňůry minerálů a z nich vytvořené náhrdelníky a náramky nabízí na veletrhu každý rok Miloš Ferdus z firmy sperkystyl.cz. Vystavovatelka Saša Valinová vytvořila pro podzimní Minerály a drahé kameny mimo jiné selenitová srdíčka posílená drobnými luxusními kamínky, labradoritové skvosty a nebudou chybět ani oblíbení andílci.

Stejně jako v minulých letech mají děti a mládež do 18 let vstup na veletrh zdarma. Nebudou chybět ani oblíbené dílničky pro děti i dospělé, na kterých si bude možné vyrobit vlastní drátovaný šperk. Povede je naše přední tvůrkyně drátěných šperků, která tvoří pod jménem Monsterance.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.