Sociální sítě
Nahoru

Podzimní svatba: Jak z počasí vytěžit maximum

Stejně jako je podzim obdobím proměn, i svatba představuje zásadní životní změnu. Toto zajímavé propojení může vašemu speciálnímu dni dodat notnou dávku jedinečné atmosféry. Přinášíme pár tipů, jak z kouzelného počasí vytěžit co nejvíce.  

Svatba na podzim může být skvělým rozhodnutím jak z romantického, tak pragmatického pohledu. Nádherné přírodní scenérie jsou jedna věc. Ale už samotné datum svatby vám může v tomto období spoustu věcí usnadnit. Populární letní a jarní měsíce bývají totiž obsazené dlouho dopředu, a tak se lehce může stát, že si své vysněné místo nebudete moci pronajmout.

Během teplých měsíců už se vám také nemusí podařit oslovit šikovného fotografa nebo třeba kapelu. Podzimní svatba tak může hrát do karet hned z několika důvodů. Pokud se pro ni rozhodnete, věnujte pozornost pár důležitým aspektům. Ale nezapomínejte ani na detaily.

Mějte plán B

Louky, lesy, zahrady, zámky – tam všude podzimní příroda promění váš den v nezapomenutelný okamžik. I v případě takových lokací je však vhodné mít v záloze také prostor, kam se můžete přesunout v případě přeháněk. Právě proměnlivé počasí může být nástrahou podzimních svateb. Díky krytému prostoru se však můžete oddat přítomnému okamžiku a užívat si den bez obav.

Nechte hrát barevné tóny

Nebojte, vaše bílé šaty budou stále v popředí. Díky unikátní paletě barev, kterou se podzim bezesporu pyšní, vyniknou dokonce ještě více. Podzimním tónům pak můžete přizpůsobit i svatební výzdobu a dekorace – fotografie vašeho dne tak získají opravdu speciální nádech.

Na tlumených odstínech se obecně skvěle vyjímají momenty, kdy zlaté zásnubní prsteny přenechávají místo těm snubním. To ale rozhodně neznamená, že jiné prstýnky budou dělat na svatebních fotkách neplechu.

Na výzdobu můžete použít podzimní listí, červené šípky, dýně nebo květiny jako chryzantémy či slunečnice.

Láska prochází žaludkem

Právě tohle rčení je na svatbě pravdivé snad více než kdy jindy. Podzimní období může být skvělou příležitostí k přípravě sezónních pokrmů. Nabídněte hostům něco na zahřátí – třeba horký mošt, čaj nebo kořeněnou kávu. Láska v tento den sice bude hřát, ale tímto příjemným doplňkem pozvednete catering o úroveň výš.

Do svatebního menu můžete zahrnout také oblíbené podzimní pochoutky, jako jsou dýňové polévky, hříbkové omáčky, pečené brambory nebo hovězí s omáčkou z červeného vína. Jen pozor na neposedné kapky a krémové šaty.

Výhody i úskalí podzimní svatby

V dnešní době už to nemusí být zrovna pravidlem, ale ještě donedávna byly podzimní svatby považovány za výhodnější varianty. Díky menšímu zájmu o pronájmy pohádkových svatebních míst (a služeb obecně) lze totiž častěji narazit na zajímavou cenu.

Na druhou stranu už je třeba myslet také na vhodnější oblečení. Zatímco pánové svěží atmosféru těchto dnů v obleku ocení, dámy budou muset sáhnout spíše po teplejších variantách. Pro jistotu nezapomeňte  na deštník.

Ať už si pohádkový podzim pro svatbu zvolíte, či nikoliv, atmosféru tvoříte především vy. Pokud bude podle vašich představ, všechno je v nejlepším pořádku!

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Služby

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.