Sociální sítě
Nahoru

S kým si Vánoce nejvíce užijete? S domácími mazlíčky!

Vánoce. To slovo je jako zaklínadlo, kterému jsme my sami dali nádech stresu, shonu a zbytečného utrácení. A často zapomínáme na ten hlavní smysl, klid, usebrání se před koncem roku a pohodu s blízkými lidmi. Možná bychom se mohli trochu inspirovat u našich domácích mazlíčků, kteří si umí naplno užít každý den, a to včetně Vánoc.

Někteří psi o Vánocích velmi rádi trhají balicí papír, a to, co je pod ním, už je tolik nezajímá. O kočkách je zase všeobecně známo, že milují šplhání za ozdobami na stromečku, což ale pečlivé hospodyňky často dohání k šílenství. Ale když Vánoce pojmete hravě a s nadhledem, můžete si je i vy užít v režimu tady a teď, stejně jako vaši chlupáči. A za ty lekce hravosti jim pak můžete taky něco nadělit.

Dárek do misky

Na Vánoce se těšíme i kvůli té spoustě dobrot, pod kterými se vánoční tabule jen prohýbají. A citlivé čumáčky našich mazlíčků také už dlouho dopředu cítí, že se chystá něco speciálního. Aby nepřišli zkrátka a nemuseli se potají plížit do spíže, určitě je potěší vánoční menu, které je sestavené přímo jim na míru. Pro pejsky je tu štědrovečerní hostina v konzervě Brit Care Dog Monoprotein Christmas, která obsahuje 100% čistý protein z kapra. Jako lákadlo pro kočky na odpoutání pozornosti od stromečku může zafungovat třeba vánoční edice pamlsků Brit Care Cat Snack Superfruit Salmon.

Pořádná porce pozornosti

Určitě to znáte, jak se kočka dokáže zlobit, když si jí nevšímáte. A pes, ten touží po pozornosti téměř neustále. Co jim pořídit třeba nějaké hračky, aby se zabavili? Můžete spojit i dva dárky v jednom a kočkám pořídit nový Brit Care interaktivní box plný kočičích pochoutek, v němž najdou kromě pamlsků a krmení i plyšovou myšku na hraní. Pro pejsky je tu zase Brit dárkový box s házecím kroužkem. Boxy se navíc hodí jako dárek i během roku a jsou také ve variantě pro mini plemena nebo pro štěňata. Existují ale ještě hlavolamy, které rozvíjejí myšlení zvířete. Fungují tak, že za splněný úkol úspěšní řešitelé získají odměnu v podobě pamlsku. Takový dárek nabízí nejen smysluplně strávený čas, ale věřte, že někdy chlupáče unaví i víc než běhání venku.

Praktické dárky

U praktických dárků asi takové nadšení nesklidíte, ale možná nový pohodlný měkoučký pelíšek si váš mazlíček opravdu zamiluje a ocení ho možná víc, než čekáte. Brit pelíšek o průměru 47 cm se hodí jak pro kočičky, tak pro menší pejsky. Dalšími dárky může být třeba nový obojek nebo vodítko či funkční obleček a botičky proti nepřízni počasí. Škrabadlo pro kočky dávají chovatelé svým svěřencům jako dárek často v naději, že mazlíčci budou škrábat jinde než po nábytku. A někdy se to i povede. Co se bude hodit vždycky a budete to svým mazlíčkům nakonec závidět, to je heboučká deka na zachumlání.

Trendem jsou vitamíny

Různé vitamínové doplňky jsou už delší dobu vánočním hitem mezi lidmi, tak proč nějaké přilepšení nekoupit i mazlíčkům? Na výběr jsou například nové Brit Vitamins v pěti variantách, pro starší pejsky je tu třeba Canvit Senior, a zdravé mlsání zajistí dentální pamlsky Brit Dental Stick.

Více z rubriky Mazlíčci

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.