Sociální sítě
Nahoru

Smartphone, jehož displej připomíná papír, míří na český trh

Společnost TCL Communication zahajuje v Česku prodej smartphonu TCL 40 NXTPAPER s revolučním matným displejem, který připomíná na pohled i na dotyk papír. Jde o první mobilní telefon s displejem tohoto typu na světě. Má rozlišení Full HD a obnovovací frekvenci 90 Hz a k jeho výhodám patří i to, že je šetrnější k očím uživatele než běžné lesklé displeje.

Obrazovka novinky totiž disponuje certifikací TÜV pro hardware s nízkou úrovní vyzařovaného škodlivého modrého světla. TCL 40 NXTPAPER je vybaven 8 GB operační paměti s možností rozšíření o dalších 8 GB v kombinaci s velkým 256GB interním úložištěm. Modulu fotoaparátu dominuje 50Mpx hlavní objektiv a nechybí ani rychlé 33W nabíjení, díky němuž se telefon nabije na 50 % kapacity již za 30 minut. TCL 40 NXTPAPER se v Česku prodává v barevných provedeních Midnight Blue a Opalescent za akční zaváděcí cenu  pouhých 4 999 Kč . V balení zájemci najdou i ochranný kryt, který pojme i přibalený stylus, a navíc může sloužit také jako stojánek.

Technologie barevného elektronického displeje, který připomíná papír, nazvaná TCL NXTPAPER, obdržela od svého uvedení na trh již řadu ocenění od spotřebitelů i médií. Doposud ji TCL využívalo pouze u svých tabletů. Nyní se tedy displejová technologie NXTPAPER poprvé dostává i do kategorie smartphonů.

Vícevrstvé displeje TCL NXTPAPER netrápí nežádoucí odlesky a nabízejí vysokou odolnost vůči otiskům prstů, čehož bylo dosaženo vytvořením textury s matným efektem, která připomíná papír. Telefon TCL 40 NXTPAPER nezatěžuje oči, o čemž svědčí certifikace TÜV pro hardware s nízkou úrovní škodlivého modrého světla. Jeho displej navozuje při sledování pocit jako při čtení z papíru. Obrazovka si přitom zachovává původní barvy. Integrovaný snímač navíc automaticky upravuje jas a teplotu barev na displeji v závislosti na čase i prostředí tak, aby poskytl optimální obraz a měkké světlo v noci a za zhoršených světelných podmínek.

Pohodlné je ovšem díky technologii NXTPAPER i čtení displeje na ostrém slunci. Plnobarevný elektronický displej je vybaven speciálním uživatelským rozhraním NXTPAPER, které uživatelům nabízí možnost volby mezi barevným a černobílým režimem.

Více z rubriky Mobily

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.