Sociální sítě
Nahoru

Unikátní náhrdelník Cartier pro herce Timohtée Chalameta

Herec Timothée Chalamet se svým talentem a všestranností řadí mezi nejlepší herce své generace. Díky osobitému stylu se pak často objevuje ve světových žebříčcích nejlépe oblékaných mužů. Svého kreativního ducha předvedl dlouholetý přítel domu Cartier i během slavnostní londýnské premiéry filmu Wonka, kam vynesl jedinečný náhrdelník inspirovaný tematikou spojenou s hlavní postavou snímku – cukrovinkami. Na jeho tvorbě se Timothée ve spolupráci se šperkařskými ateliéry značky sám podílel.

Vzniku tohoto výjimečného šperku předcházelo setkání Timothée Chalameta s kreativní ředitelkou šperků a hodinek Cartier Marie-Laure Cérède v ateliérech v centru Paříže, kde se herec mohl blíže seznámit se savoir-faire domu. Dvojice společně sdílela své inspirační zdroje a tvůrčí vize, včetně série fotografií z připravovaného filmu Wonka, které daly vzniknout výsledné podobě náhrdelníku. Zohledněn byl zejména hercův nezaměnitelný styl a kreativita. Šperk byl Chalametovi upraven přesně na míru, tak, aby dokonale přiléhal na kůži. Struktura náhrdelníku z bílého zlata je poseta otočnými drahými kameny kombinujícími onyxy, turmalíny, smaragdy a opály ve výrazných tónech sytě růžové, zářivě zelené a mléčně modré.

„Šperky Cartier jsou již dlouhá léta mým oblíbeným doplňkem pro zvláštní příležitosti. Setkání s lidmi z tvůrčích ateliérů tak pro mě bylo opravdu hlubokým zážitkem. S Marie-Laure jsme chtěli vytvořit něco eklektického, radostné mistrovské dílo evokující cukrovou hůlku. Mladý Wonka je plný barev, ambiciózní a geniální. Náhrdelník je poctou této postavě i její vynalézavosti,“ říká ke spolupráci Timothée Chalamet.

Kreativní ředitelka oddělení šperků a hodinek Cartier Marie-Laure Cérède dodává: „Jde o více než jen šperk, je to unikátní umělecké dílo. Struktura z bílého zlata se stala naším nepopsaným plátnem a barvami zase paleta více než devíti set fantasticky barevných drahých kamenů. Ručně zasazené jeden po druhém připomínají svým efektem pointilismus. Tato vizuální senzace se proměňuje před očima a odhaluje imaginární vesmír, který je rozmarný, magický, nesmírně barevný a nabitý emocemi.“

Po uvedení na červeném koberci světové premiéry filmu Wonka, která se konala na konci listopadu v Londýně, se náhrdelník stává součástí sbírky Cartier, aby mohl být prezentován na významných výstavách po celém světě.

Více z rubriky Sběratelské klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.