Sociální sítě
Nahoru

Suzuki představuje zcela nový Swift

Suzuki představuje zcela nový Swift v jeho již čtvrté novodobé globální generaci. Ikonický model značky Suzuki se vyvinul v chytrý kompaktní vůz s ostrým designem, nejpokročilejšími bezpečnostními funkcemi a zábavným charakterem pro každodenní mobilitu.

Model Swift se těší dlouhodobé celosvětové oblibě. Letos oslavil 40 let, přičemž zákazníci i odborná veřejnost na něm oceňují zejména stylový design a jízdní vlastnosti. Od roku 2004 je označován jako globální model, kterého se za uplynulých 19 let prodalo ve 169 zemích světa přes 9 milionů kusů. Zcela nová generace navazuje na charakteristické přednosti svých předchůdců a klade ještě větší důraz na komfort, úspornost, zábavu za volantem a bezpečnost.

Nový Swift si zachovává typické rysy svých předchůdců, provedené změny designu ovšem posouvají jeho vzhled na novou úroveň.

Nový Swift vyzařuje sebevědomí a odvahu. Leskle černá maska chladiče a diodový pás denního svícení ve tvaru L navazují na výrazný podélný prolis, který obepíná celou karoserii. Vystouplé lemy blatníků ještě více zdůrazňují tyto stylové prvky.

Z bočního pohledu zaujmou svalnaté proporce, které podtrhují plovoucí střechu „vznášející se“ nad černými sloupky karoserie.

Trojrozměrná grafika koncových světel a široký nárazník zasahující do boků dodávají novému Swiftu ze zadního pohledu robustní a hravý vzhled, který v okolním provozu bezpochyby vynikne.

Paleta laků karoserie se u nového Swiftu skládá z devíti jednobarevných a čtyř dvoubarevných možností, včetně nových odstínů modré Frontier Blue Pearl Metallic a žluté Cool Yellow Metallic. Zejména nový lak Frontier Blue Pearl Metallic společně s již známým červeným Burning Red Pearl Metallic mající výrazný lesk a živý odstín, symbolizují novou éru kvality laků značky Suzuki. Oba tyto laky karoserie jsou třívrstvé, s bohatou texturou a sytostí.

Nový Swift nabízí prostorný a komfortní interiér vybavený ergonomicky laděnými detaily, které zlepšují zážitek z jízdy.

Uspořádání palubní desky připomíná kokpit, který se důsledně zaměřuje na řidiče. Přístrojový štít je obklopen ovládacími prvky, v zájmu snadné obsluhy a v souladu se zásadami ergonomie mírně natočenými k řidiči. Vše je v dosahu a snadno použitelné. Interiér obklopuje posádku a

kombinuje černou barvu se světle šedou, nejen na palubní desce, ale i na výplních dveří. Detaily v saténově kovových tónech se saténovým tmavě stříbrným lakem dodávají kabině sportovní a dynamický nádech.

Devítipalcový kapacitní dotykový displej s rozlišením HD nabízí rychlou a přesnou odezvu. Obsahuje mimo jiné funkce propojení s chytrým telefonem Apple CarPlay a Android Auto přes Wi-Fi i USB, hlasové ovládání a zobrazení informací o stavu vozu.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.