Sociální sítě
Nahoru

Nová spolupráce: Carollinum podporuje KVIFF Classics

Od čtvrtka do soboty 14.–16. prosince 2023 se v pražských kinech Světozor a Ponrepo koná již druhý ročník přehlídky KVIFF Classics. Ten přinese velká filmová díla, která se nesmazatelně zapsala do historie světového filmu. Přehlídku pořádá MFF Karlovy Vary ve spolupráci s Národním filmovým archivem, společnost Carollinum je jejím partnerem.

„Pražská prosincová událost KVIFF Classics, stejně jako Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary jsou oslavou české i světové kinematografie. My v Carollinu podporujeme osobnosti a projekty, na které můžeme být my Češi náležitě hrdí. Národní hrdost je něco, co podle mého názoru mnoha lidem chybí, hlavně mladé generaci. Ale neměli bychom zapomínat na své kořeny a na ty, kteří pro naši zemi tolik vykonali,“ vysvětluje důvod spolupráce s KVIFF Classics majitelka společnosti Carollinum Tamara Kotvalová. „Rozhodli jsme se podpořit kulturu a film, podobně jako značka Rolex, jež je partnerem Cen Akademie (Oscar), či Jaeger-LeCoultre, podporující filmový festival v Benátkách. Obě hodinářské ikony zastupujeme na našem trhu.“

Zahajovacím filmem festivalu KVIFF Classics je slavný český snímek režiséra Juraje Herze Petrolejové lampy z roku 1971. Ten byl digitálně zrestaurován za podpory Eduarda a Milady Kučerových a v 4K kvalitě se 14. prosince představí divákům kina Světozor.

Výhradně na velkém plátně nabízíme předvánoční balíček kultovních kinematografických skvostů z Československa, USA, Británie, Japonska, Itálie a Francie, které ohromí, rozesmějí, dojmou i rozněžní,“ láká do kina umělecký ředitel MFF KV Karel Och. „Starší i novodobé filmové klasiky přinesou nevídané herecké výkony, podají svědectví o fenomenálních režisérech, jedinečných kameramanech či geniálních hudebních skladatelích. Výpravný velkofilm, psychologické drama, jiskřivá komedie, animované protiválečné drama nebo stylová gangsterka budou obohaceny o odborné úvody, jež přispějí k jedinečnosti a neopakovatelnosti zážitků v kinosálech.

Společnost Carollinum v návaznosti na spolupráci s přehlídkou KVIFF Classics podpoří také letošní 58. ročník MFF Karlovy Vary.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.