Sociální sítě
Nahoru

Kdo se stane mistrem české první ligy 2023/2024: preview

Řádné mistrovství nejsilnějšího fotbalového oddílu v ČR začalo na konci července 2023 a skončí na konci dubna 2024. Během této doby se 16 týmů utká každý s každým jednou doma a venku, celkem odehraje 30 kol. Poté první šestka tabulky vytvoří Skupinu mistrů, přičemž týmy ze sedmého až desátého místa budou hrát v play off o právo kvalifikovat se do Konferenční ligy UEFA. Posledních šest klubů bude soutěžit ve skupině o sestup.

Sparta Praha, Slavia Praha a Viktoria Plzeň, tři hlavní adepti na český prvoligový titul v sezóně 2023/2024. Studiem těchto soutěžních klubů můžete přesněji předpovědět, kdo vyhraje zlaté medaile.

Pokud chcete vydělávat peníze na českém fotbale sázením, pak důrazně doporučujeme, abyste se zaregistrovali na mostbet registration.

Sparta Praha

Reds prožívají téměř ukázkovou sezónu a po 18 odehraných zápasech vedli ligovou tabulku. O jeden zápas více vedla Sparta Praha před druhou Slavií Praha o pět bodů. Tým Briana Priskeho, který utrpěl pouze jednu porážku a dvakrát remizoval, získal 15 vítězství. Metropolitní tým porazila na silnici Mladá Boleslav a světovým byly natřeny Teplice a „patchwork“. Za zmínku stojí i to, že „železná Sparta“ měla nejsilnější útok v lize, kdy střílela v průměru dva a půl gólu na zápas.

„Železná Sparta“ je aktuálním mistrem České republiky a v letošní sezóně obhajuje titul. Mužstvo přitom dokázalo vyhrát domácí šampionát 34x v historii. Pražský tým je poměrně konkurenceschopný a „Reds“ jsou schopni své soupeře předstihnout. Ladislav Krejčí a jeho parťáci tak mají velmi dobré šance na zlato.

Slavia Praha

Červenobílí prožívají dobrou sezónu a po 17 kolech byli na turnaji na druhém místě. Kluci Jindřicha Trpišovského zaostali za první pražskou Spartou o pět bodů, ale měli o zápas méně. Slavia Praha přitom měla náskok 10 bodů před třetí Viktorií Plzeň a čtvrtým Slováckem. Po vítězství ve 13 zápasech tým „patchwork“ třikrát remizoval a jednou prohrál na svém domácím turnaji. Za zmínku stojí, že obyvatelé Fortuna Areny měli nejlepší obranu v lize, když inkasovali v průměru o něco více než gól na dva zápasy.

Mistrovský titul vyhráli naposledy duchovní Sinobo Group a CITIC v sezóně 2020/2021. Nyní se „patchwork“ pokusí znovu zamířit na zlaté medaile před hlavního giganta českého fotbalu. Červeno-bílí mají konkurenceschopný kádr, ale k zisku trofeje potřebuje Jan Borzil a spol získat ještě více bodů.

Viktorie Plzeň

Red-Blues nemají zrovna stabilní sezónu, ale stále mají teoretickou šanci na zisk zlatých medailí. Victoria Plzeň byla po 17 odehraných zápasech na turnaji na třetím místě. Čtvrtý slovenský výtvor Adolfa Schadka předběhl v dalších ukazatelích a na vedoucí pražskou Spartu zaostal o 15 bodů. Poté, co dvakrát remizoval a pětkrát prohrál, vyhrál Victory 10 vítězství. Tým Miroslava Koubka měl přitom jeden z nejsilnějších útoků v lize a nejhorší obranu v první šestce.

Victoria Plzeň ztrácí body poměrně často a je nepravděpodobné, že by mohla bojovat o sedmý mistrovský titul pro tým v historii. Přesto bude nesmírně těžké dohnat pětivýherní náskok od lídra. I když i s teoretickou šancí na zlato, musí hráči Victory vynaložit veškeré úsilí, aby se pokusili dosáhnout senzace.

Naše předpověď

Victoria Plzeň výrazně zaostává za pražskými kluby a je nepravděpodobné, že by je dokázala dohnat. S největší pravděpodobností se tedy „červeno-modrí“ utkají o bronzové medaile. O zlato se pravděpodobně utkají pražská Sparta a Slavia. „Reds“ si udrželi mistrovský tým a z hlediska hry vypadají o něco lépe než „patchwork“. Mezi těmito dvěma hlavními týmy by tedy měl být upřednostněn titulovaný klub. Vypadá to, že „železná Sparta“ opět vyhraje českou první ligu.

 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.