Sociální sítě
Nahoru

Drinky letošní sváteční sezóny

Svátky bývají protkané setkáními s nejbližšími. Při rodinných sešlostech se obvykle stoly prohýbají pod náporem sladkých a slaných dobrot a každá hostitelka i hostitel se chtějí blýsknout tím nejlepším. A nejinak tomu je i na poli drinků! Ohromte své nejbližší a přichystejte překvapení v podobě speciální koktejlové nabídky!

Vybavit si domácí bar se vždy vyplatí. Vždyť ani silvestrovské veselí na sebe po vánočních svátcích nenechá dlouho čekat! Nemusíte se pouštět do složitých kombinací, vaši společnost oslní i jednoduchá spojení. Pamatujte však, že základem úspěchu je použití kvalitních ingrediencí. Vydejte se na warehouse1.cz pro výbavu vašeho baru a načerpejte inspiraci z receptů letošní sváteční sezóny.

Trošku jiný punch

Mnozí si neumí představit Vánoce bez vaječného koňaku. Je obdobou v anglosaském světě tolik oblíbeného eggnogu. A právě jím je inspirovaný drink The Demon’s Christmas punch. „Servis tohoto koktejlu má podobu punche, který je ze své podstaty určený ke sdílení. Vánoce jsou časem, kdy se scházíme s rodinou a kamarády, pro takové chvíle je tak punch ideální volbou,“ říká Kryštof Hordina, odborník z Warehouse#1 a autor receptu. Postup je jednoduchý a hravě ho zvládnete i z pohodlí vašeho domova. Do hrnce přidejte 8 cl mandlového a 8 cl vanilkového sójového mléka společně s 1 cl javorového sirupu a špetkou vánočního koření. Směs ohřejte, ne však na příliš vysokou teplotu. Nalijte do sklenic a před podáváním přilijte The Demon’s Share 6 Y.O.

Když zavoní zázvor

Jednou z dominantních surovin objevujících se v zimním období je bezesporu zázvor, neměl by tak chybět ani v repertoáru svátečních drinků. „Kraken The Perfect Storm je lahodný, snadno připravitelný koktejl, který obsahuje osvěžující trojici tmavého spiced rumu, zázvorového piva a limetky. Jeho název odkazuje na vzhled koktejlu, jenž po namíchání vytvoří přechod barev připomínající bouřkovou oblačnost,“ říká Kryštof Hordina.

Do vysoké sklenice s ledem nalijte 12 cl Fever-Tree Ginger Ale, vymačkejte šťávu z limetky a opatrně dolijte 4 cl Kraken Black Spiced tak, aby došlo k barevnému oddělení.

Dokonalá harmonie

Pokud vám život nachystá citrony, připravte si gin & tonic.“ Sice máme tak nějak zažité, že sezóna tohoto nápoje je primárně v létě, ale dokonalé osvěžení se rozhodně hodí i o svátcích! Do sklenice nalijte na led postupně 5 cl ginu Citadelle Original a 12 cl Fever-Tree Indian tonic, vložte citronovou kůru a promíchejte lžičkou.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.