Sociální sítě
Nahoru

Falkensteiner nabízí dokonalé zázemí pod Kronplatzem

Hotel Falkensteiner Kronplatz se nachází v Reischachu přímo u hlavního vstupu do lyžařského areálu Kronplatz. K dolní stanici lanovky, u níž nechybí ani půjčovny vybavení a restaurace, dojdete z hotelové lyžárny pohodlně i v lyžákách. Ale pozor, v tomto hotelu plat pravidlo „only for adults“, tedy bez dětí.

Užijete si tu tak romantický a výsostně klidný čas. Naopak jen o kus dál, pouhých patnáct minut jízdy autem Pusterským údolím, otevřel loni své brány přestavěný Falkensteiner Lido, ráj pro děti a jejich rodiče. Nachází se v Ehrenburgu, a to přímo v místech, ve kterých Maria a Josef Falkensteinerovi měli v padesátých letech minulého století svůj vůbec první penzion.

A už tady se zrodilo jejich erbovní heslo, které dodnes potkáte ve všech třech desítkách současných hotelů po celé Evropě hned u vstupních dveří: „Welcome Home“. Ostatně původní stavení tvoří epicentrum celého, dnes už rozsáhlého, třípatrového komplexu ve tvaru U.

Hotel Falkensteiner Kronplatz je otevřen už čtvrtou zimu a pyšní tím, že je zařazená do Leading Hotels of the World. Jeho design vytvořil proslulý architekt Matteo Thun z Milána. „Inspirací mi byly zdejší hory a známí horolezci, kteří odtud pocházejí. Využili jsme vysoce kvalitních materiálů a propojení světelného designu s jasnými formami s cílem překvapit hosty,“ prozrazuje.

Ojedinělou službou ve Falkensteiner Hotel Kronplatz je zážitkový concierge, který hostům na přání sestaví individuální program s aktivitami. K výjimečnému zážitku z pobytu, jak bylo již řečeno, přispívá i příhodná poloha tohoto active hotelu přímo u dolní stanice lanovky.

Mimochodem, místní svahy nabízí tzv. Black Five, tedy hned pět černých sjezdovek. Hosté ale mohou z tohoto výchozího bodu objevovat i jiné lyžařské resorty, jako například Gitchberg-Jochtal, Skirworld Ahrntal či Alta Badia.

Porotu Leading Hotels of the World nadchlo rovněž Acquapura Mountain Spa, které slouží k celkové regeneraci v souladu s filozofií čtyř živlů – skal, horského vzduchu, horského slunce a pramenité vody.

Asi není překvapením, že hotel disponuje i vlastní lezeckou stěnou, což je prvek, který se objevuje postupně i v dalších hotelech skupiny, jako je třeba Falkensteiner Hotel Montafon, který byl, stejně jako Falkensteiner Schlosshotel Velden, zařazen na seznam prémiových hotelů LHW.

Na konci lyžařské sezóny se je možné se z hotelu vydávat na pěší túry, radovat se z jízdy na silničním nebo horském kole v bike parku nebo po horských cyklotrasách, případně podnikat běžecké výpravy. Všichni hosté mají v ceně pobytu také neomezené green fee na hřišti Golf Clubu Pustertal.

Více z rubriky Hory

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.