Sociální sítě
Nahoru

Resort Český les se rozrostl o butikový hotel v někdejší venkovské škole

Ještě to není ani rok, co se otevřel Resort Český les, a k stávající hlavní budově již zavedeného Aparthotelu Železná na začátku zimy přibyl nový sesterský koncept v podobě Boutique Apartments Železná, situovaný v budově někdejší prvorepublikové školy. Designová novinka s pouhými osmi pokoji nabízí autentickou atmosféru a nebývalou míru soukromí na dohled hlubokým lesům chodského pohraničí.

Boutique Apartments Železná sestává z pouhých osmi pokojů s velkorysou prostorovou dotací a rustikálně-elegantním pojetím interiéru inspirovaným tlumenými zemitými tóny okolní přírody.

Za architektonickým ztvárněním novinky v česko-německém pohraničí stojí stejně jako v případě Aparthotelu Železná studio Konceptual Barbory Mluvkové, které tentokrát promítlo do designu hotelu i prvky chodské krajiny a motivů z Jiráskových básní, podle nichž jsou zároveň pojmenované jednotlivé apartmány – V mechu, V kapradí, Na křídlech, U potoka, Na stromě, Na jezeře, Na vrcholcích a V oblacích. Posledně jmenovaná suite zaujímá celé podkroví někdejší prvorepublikové venkovské školy a nabízí mimo jiné i volně stojící vanu pod odhaleným původním trámovím.

Dary lesa

Kulinářské zázemí hostům Boutique Apartments Železná zajišťuje uvolněná restaurace Hvozd v čele s šéfkuchařem Martinem Šilingem, kterého foodies mohou znát třeba ze špičkového pražského fine dining podniku V Zátiší. Martinovo promyšlené menu čerpá z lokální tradice a darů chodských lesů, vod rybníka Železný nebo z produkce místních farmářů. Na aktuálním zimním menu září třeba sušený jelení hřbet z místní obory s žampiónovým coulis a houbovým demi glace nebo pečený filet z jesetera s květákovým salátkem s rozinkami a cibulovou espumou.

Vzdušný interiér restaurace Českého lesa s detaily motivů fauny zpracovanými místními řemeslníky plynule přechází v terasu s výhledy na nekonečné louky, kde si hosté v sezoně užijí speciality z grilu OFYR. Kulinářské portfolio Hvozdu doplňuje bar Kotelna se zaměřením na whisky a šampaňské. Kompletní nabídku maison de Venoge obohacuje selekce českých a francouzských vín a řemeslných ciderů z nedalekých Kolowratových sadů. Resort čepuje také vlastní pšeničné pivo Nikl od plzeňského minipivovaru Proud. Speciál vytvořený exkluzivně pro hotel nese jméno podle mytického dobrého ducha Českého lesa, ochránce sklářů a dřevařů.

V hlavní budově resortu, která se nachází jen pár kroků od nově otevřených Boutique Apartments Železná, stojí za pozornost také moderní konferenční prostory a wellness zóna se saunou, párou, infrasaunou a masážními terapiemi.

Kraj příběhů

V okolí Resortu Český les se nachází stovky kilometrů cyklostezek, nespočet běžkařských a hikingových tras a půl hodiny jízdy od hotelu skýtají městské kulisy Domažlice.

Majitelé resortu plánují meditativního klidu okolních lesů využít také jako scény pro jógové víkendy. Kraj protkaný staletými poutními stezkami a dávnými obchodními trasami má mimořádně bohatou historii plnou příběhů o sklářích, obráncích hranic a zaniklých vesnicích – největší z nich je Pleš, kde ještě počátkem 20. století žilo 800 lidí. Z Resortu Český les k ní dojdete příjemnou procházkou lesní stezkou zhruba za hodinu.

Investoři s vizí

Za projektem Resort Český les stojí rodinná investiční skupina FKCG, a. s., která má v portfoliu mimo jiné také apartmány Wine & Bike ve Znojmě nebo plzeňskou pobočku hotelové sítě Ibis. FKCG, a. s., je vlastněná Ondřejem a Jindřichem Karhanovými, kteří budovy, z nichž vznikl Resort Český les, koupili teprve v roce 2020.

V okolí už stihli založit mimořádně pečlivě udržovanou jelení, dančí a mufloní oboru Srdíčko o rozloze 164 hektarů, v níž se nachází také rybník Železný a mohutné pětisetleté duby. Obora je od resortu vzdálená jen čtyři minuty chůze, přímo se na něj tedy napojuje a vybízí k tomu strávit zde odpoledne. Na Resort Česky les investoři navazují také nadačním fondem na podporu regionu, jeho kultury a obyvatel.

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.