Sociální sítě
Nahoru

Vyhlášená pizzerie Da Pietro nově také v Praze

Milovníci italské kuchyně mají důvod k radosti. Plzeňský fenomén, za kterým se sjížděli fanoušci neapolské pizzy z celé České republiky, nově otevřel pobočku v pražské Bělehradské ulici. Nabídne nejen ikonickou pizzu vyráběnou v prvotřídní neapolské peci, ale láká i na italský street food a delikátní dezerty. Navštivte pražské Da Pietro i vy a nahlédněte do míst, kde se pojí tradice s chutí a vášní pro pravou neapolskou pizzu.

Cesta Da Pietro začala v roce 2013 v Plzni otevřením italského obchodu s delikatesami. O tři roky později se Petr Soukal rozhodl vybudovat pizzerii a nabídnout v Čechách tradiční neapolskou pizzu. Společně s Martinem Mečírem tak vytvořili místo, které se stalo magnetem milovníků autentické pizzy a mnozí ji dokonce považují za vůbec nejlepší v Česku.

Když jsem se po dvou letech od otevření italského obchodu rozhodl společně s Martinem Mečírem změnit obchod v pizzerii, nic jsem o tom nevěděl. Zamířili jsme proto společně do Neapole, kde jsme se nadchli pro tamní styl pizzy. Tehdy padla myšlenka, že v Plzni vybudujeme vůbec první místo, které tuto tradiční pizzu nabídne,“ říká k začátkům Petr Soukal.

Pomyslným základním kamenem je pro Da Pietro moderní neapolská pizza, která se vyznačuje vyšším okrajem a nadýchaným těstem. Tradiční způsob výroby se učili od tamních mistrů a postupy neustále zdokonalovali. Nyní využívají více druhů mouky a do práce zapojili také moderní postupy.

Zvláštní pozornost si zasluhuje zejména unikátní pec, která nemá v tuzemsku obdoby. Pochází kousek od Neapole a je ručně vyrobená. Patří mezi nejkvalitnější, které se momentálně na italské gastro scéně nabízí: „Pec je velmi specifická a jedná se o naprosto unikátní kousek, lepší v Itálii nenajdete. Stavěla se za použití provázku, díky kterému bylo možné na milimetry přesně změřit, jak jsou jednotlivé cihly poskládané a natočené. Tato preciznost je důležitá, neboť díky tomu dosáhnete rovnoměrného rozložení tepla, a to je pro výrobu kvalitní pizzy naprosto zásadní,“ doplňuje Petr Soukal.

V nabídce Da Pietro najdete kromě klasických variant, jako jsou Marinara, Margherita, Napoli či Diavola, i speciální pizzy, které se obměňují každého půl roku. Kromě ikonické pizzy si v restauraci můžete dopřát také neapolské speciality. K těm patří například bramborové Crocche, rýžové Arancini či nejvíce ikonická Frittatina připravená z těstovin. Na závěr si můžete vychutnat tradiční Tiramisu či Babá al Rum s pistáciovým krémem Chantilly.

Restaurace Da Pietro spolupracuje napřímo asi s dvaceti dodavateli a sedmnácti vinaři s cílem nabídnout co nejvyšší možnou kvalitu. V restauraci si tak můžete dopřát například pistácie ze sicilského Bronte, salámy z černých prasátek z Neapole či parmazán z bio sýrárny v Modeně. „Stejnou péči věnujeme i výběru vín. Osobní kontakt, kvalita a udržitelnost jsou pro nás naprosto zásadní. A proto v naší nabídce najdete zejména naturální vína malých italských, rakouských nebo moravských vinařství, pro které je charakteristické, že nechají vyniknout oblast i ročník,“ dodává k nabídce majitel pizzerie.

Da Pietro osloví i fanoušky designu a architektury. Minimalistický moderní interiér se dělí do tří částí, přičemž první vévodí otevřená kuchyně s pecí. Celému konceptu dodává na útulnosti použití pastelově modrých kachliček. Druhé, největší části, dominuje betonový degustační stůl v pastelové růžové barvě, který bude skvělou volbou pro setkání s přáteli či rodinné oslavy. Třetí část se nachází v zimní zahradě, která naopak navodí intimní atmosféru. Celý koncept vznikl pod taktovkou architektonického studia NEUHĀUSL HUNAL, které stojí například i za návrhem plzeňského Grillu.

Více z rubriky Restaurace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.