Sociální sítě
Nahoru

Nová edice psacích per Montblanc Muses Maria Callas

Kolekce psacích per Montblanc Muses je věnována ženám, které na světě zanechaly v kultuře a společnosti nesmazatelnou stopu. Promyšlené designové kódy jednotlivých edic odrážejí jedinečné vlastnosti každé múzy a jejich mimořádný odkaz.

Nejnovější speciální edice Montblanc Muses Maria Callas vzdává hold umělkyni, která byla pro svůj hluboce procítěný hlas v kombinaci s elegantním stylem a dramatickým projevem přezdívaná jako „La Divina“, božská. Svým pozoruhodným talentem, vášní a charismatem se Maria Callas proslavila jako jedna z největších operních pěvkyň všech dob, vystupující ve slavných operách po celém světě. Hvězda, která za jejího života zářila tak jasně, nepřestává prostřednictvím zvukových nahrávek uchvacovat stále nové generace jako jedna z nejvýznamnějších sopranistek v dějinách hudby.

Maria Callas se narodila v roce 1923 v New Yorku řeckým rodičům, studovala hudbu v Aténách a ve stejném městě také debutovala. Její mezinárodní kariéra začala v roce 1947 ve Veroně, poté v Benátkách a Florencii, kde zpívala titulní roli v Belliniho opeře Norma, která se pro ni stala charakteristickou. Callas uskutečnila svůj dlouho očekávaný debut v Metropolitní opeře v New Yorku v roce 1956 a při této příležitosti se objevila na obálce magazínu Time. Její kariéra stoupala s přibývajícími rolemi v repertoáru až do doby, než se stáhla do ústraní. Naposledy veřejně vystoupila v Japonsku na podzim 1974, zemřela o tři roky později, 16. září 1977 v Paříži.

Vedle hlasového rozsahu téměř tři oktávy, čímž přesahovala tradiční definice sopránového zpěvu, byla Maria Callas ženou, která uměla zaujmout i svým úchvatným vzhledem. Ušlechtilá tyrkysová pryskyřice na víčku a těle speciální edice psacích per Montblanc Muses Maria Callas odkazuje na jednu z jejích oblíbených barev, zatímco celkový tvar psacího náčiní svou štíhlou a elegantní siluetou symbolizuje její půvabnou krásu. Maria Callas svým výběrem rolí oživila bohatě ornamentální repertoár tradiční pěvecké techniky belcanto. Detail kostýmu z jedné z jejích nejznámějších belcantových rolí, Belliniho Normy, byl promítnut do vzoru vavřínových listů obklopujících platinou pokovenou spodní či horní část těla per, doplněnou o vygravírovaný podpis sopranistky. Vavřínový vzor je odkazem na její dnes již kultovní roli druidské kněžky, která v tragické opeře zpívá slavnou árii „Casta Diva“ v bílém rouchu a s vavřínovým věncem na hlavě.

Na ručně vyrobeném, rhodiem pokoveném hrotu pera ze 14karátového zlata jsou vygravírované kočičí oči pod tmavým obočím, které jsou pro image Marie Callas tak typické, společně s přezdívkou, jež je neodmyslitelně spjata s jejím jménem – Maria Callas: „La Divina“. Milovnice překrásných rób a luxusních doplňků, Maria v životě uměla ocenit krásné věci. Klip pera, zejména kámen, který ho zdobí, je poctou její velké lásce ke šperkům a květinám. Tvar kamene připomíná okvětní lístek nově vyšlechtěné růže, která po umělkyni byla v roce 1965 pojmenována, zatímco sytě tyrkysový odstín kamene vzdává hold barvě Egejského moře a Mariiným řeckým kořenům.

Maria Callas byla vždy ztělesněním elegance a její oddanost umění byla neochvějná. Více než 45 let po její smrti její hvězda stále září a její odkaz žije dál, mimo jiné ve speciální edici psacích per Montblanc Muses, která připomíná její výjimečnou osobnost, nezapomenutelný život a mimořádné umělecké umění.

Více z rubriky Módní doplňky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.