Sociální sítě
Nahoru

Fantastické Moby Dick od Hanhart jsou zpět

Nádherná edice chronografů inspirovaná minulostí se opět hlásí o slovo. Německá značka, která se koncentruje na tvorbu pilotních hodinek, vzkřísila své legendární hodinky 417 ES Moby Dick, které si v minulosti oblíbili hlavně důstojníci, ale také pracovníci v armádním zdravotnictví.

Svou přezdívku Moby Dick si vysloužily pro svůj bílý číselník – tedy jako Bílá velryba, který nahradil původní černou plochu, a dedikoval hodinkám absolutně odlišné vzezření. Sněhově bílá barva navíc nahradila bod na otočné vroubkované lunetě, kde se jinak objevuje bod červený.

Německá značka Hanhart opět vsadila na mechanický strojek s manuálním nátahem, tedy jako na sklonku 50. let, když si model 417 oblíbil Steve McQueen. V tomto případě se však jedná o moderní kalibr Sellita SW510. Sledovat jej skrze dýnko však nejde – to je zakryto ocelovým dýnkem, aby se co nejvíce hodinky přiblížily minulosti. Snad i proto jsou dodávány na světle hnědém řemenu.

Pražský ateliér Chronoshop hodinky nabídne za 50 000 Kč, objednat je možné je zde.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.