Sociální sítě
Nahoru

The Artisan zve na Restaurant Week

Pražská restaurace The Artisan se i letos zapojí do oblíbené gastronomické události Restaurant Week. Třetí ročník s podtitulem „Jídlo nezná hranic“ se koná od 6. do 24. března 2024 a zúčastní se ho vybrané pražské podniky. Šéfkuchař Artisanu David Rejhon si pro tuto speciální událost připravil exkluzivní tříchodové menu, jež představí sezónní suroviny od místních dodavatelů a farmářů, které se pod rukami kuchařů The Artisan promění v moderní poklady české kuchyně.

„Máme radost, že se můžeme i letos zapojit do pražského Restaurant Weeku, který si mezi hosty získal velkou oblibu. V minulém roce jsme dokonce získali ocenění za výjimečnou obsluhu a věříme, že tento rok se nám podaří udržet laťku vysoko,“ říká David Rejhon, šéfkuchař The Artisan. Návštěvníci se mohou těšit na dvě speciální tříchodová menu, která uspokojí jak milovníky masa, tak i vegetariány.

„Je skvělé, že se nám podařilo zorganizovat další ročník této gastronomické události. Restaurant Week propojuje milovníky dobrého jídla s vybranými restauracemi, a je pro nás potěšením sledovat, jak roste jeho popularita, a to nejen mezi místními Pražany. Děkujeme všem restauracím, které se letos zapojily, včetně The Artisan, za jejich angažovanost a přínos k bohatství gastronomické scény naší metropole,“ doplňuje Anna Grosmanová, organizátorka Restaurant Weeku.

Festivalové menu The Artisan odstartuje čerstvým jeseterem z oblíbené Chabrybárny, který se bude podávat s pórkem, černým česnekem a bramborami. Následuje křehký jehněčí hřbet s kmínovo-rozmarýnovou omáčkou a na závěr tradiční kynutá buchta s jogurtovým přelivem z farmy Krasolesí doplněná o svěží chuť kdoule.

Vegetariánská varianta nabídne pokrmy plné zeleniny, včetně předkrmu z ředkviček, medvědího česneku a české hořčice ze Sluneční farmy Vykáň. V hlavní roli se představí hrášek s uzenou smetanou a houbami a sladká tečka bude patřit makovému crumblu se švestkami a kávovým karamelem.

Menu bude dostupné za přátelskou cenu 790 Kč.

Více z rubriky Restaurace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.