Sociální sítě
Nahoru

Nothing představuje Phone (2a)

Společnost Nothing dnes oznámila svůj nový telefon Phone (2a), který poskytuje optimální kombinaci parametrů pro každodenní využití. Phone (2a) je ideální telefon pro všechny, kteří rádi objevují nové inovace, líbí se jim svěží design a také zároveň vědí, co od svého telefonu chtějí i nechtějí. Novinka zaujme jedinečným a výkonným procesorem, kvalitním duálním fotoaparátem, mimořádně jasným AMOLED displejem a v neposlední řadě svým perfektně odladěním systémem.

„Letošní rok se v Nothing zaměřujeme na zrychlení našeho růstu a Phone (2a) je naším prvním krokem k tomuto cíli. Phone (2a) umožní větší skupině zákazníků vyzkoušet všechny naše inovace, které si zamilovalo po celém světě již nespočet zákazníků a zároveň věříme, že se Phone (2a) stane naším doposud nejprodávanějším produktem,“ řekl Carl Pei, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Nothing.

Procesor Dimensity 7200 Pro, který byl exkluzivně vyvinut ve spolupráci se společností MediaTek, poskytuje ten nejlepší výkon při optimální energetické spotřebě. Mediatek 7200 Pro je postaven na nejnovější 4nm technologii druhé generace TSMC a bez námahy zvládne jakoukoli úlohu s bezkonkurenční efektivností a vysokou rychlostí. Ve spojení s až velkorysou 20GB operační pamětí s technologií RAM Booster zajišťuje osmijádrový procesor taktovaný až na 2,8 GHz svižný a pohotový multitasking po celý den. Phone (2a) má tak o 13 % vyšší výkon a o 16 % lepší účinnost, než měl původní Phone (1).

Společnosti Nothing i MediaTek úspěšně do Phone (2a) implementovali spousty vylepšení jako je funkce Smart Clean, která zajištuje o 200 % větší rychlost u čtení/zápisu na uložiště při dlouhodobém používání a funkci Adaptive NTFS, díky které probíhá přenos souborů mezi telefonem a počítačem s Windows o 100 % rychleji. I přes tyto nárusty v rychlosti se podařilo snížit energetickou náročnost důležitých komponent až o 10 %.

Phone (2a) disponuje baterií o kapacitě 5 000 mAh, která telefon udrží v provozu až dva dny. Jde o největší kapacitu baterie u telefonů Nothing. Baterie není pouze větší, ale je také dokonalejší. Oproti Phone (1) se značně prodloužila životnost baterie a Phone (2a) tak dokáže udržet více než 90 % své kapacity baterie i po 1 000 nabíjecích cyklech – to odpovídá více než třem letům každodenního nabíjení. Baterie má také o 13 % nižší teplotu při nabíjení i používání telefonu.

Pro rychlé načerpání energie podporuje Phone (2a) 45W rychlé nabíjení, které dodá 50 % energie za pouhých 20 minut. Nabíjení tímto výkonem taktéž přispívá oproti vyšším hodnotám životnosti a opotřebení baterie.

Pro kvalitní fotografie za jakýchkoliv podmínek je připravena dvojice 50MP fotoaparátů, které jsou doplněny TrueLens Enginem. TrueLens Engine je řada pokročilých výpočetních algoritmů, které dohromady zajišťují, že každý snímek pořízený Phone (2a) se co nejvíce blíží reálnému světu. Do těchto algortimů patří i technologie Ultra XDR, která byla vyvinuta společně se společností Google a stará se o přesnější zobrazení světla a stínů na každém snímku. Ultra XDR funguje tak, že zachytí 8 snímků s různými úrovněmi expozice ve formátu RAW a poté až pětkrát upraví jas každého pixelu pro co nejvěrnější výsledek.

Pro pořizování dokonalých selfie najdeme ve výbavě Phone (2a) přední fotoaparát s rozlišením 32 MP, který využívá stejný snímač jako vlajkový Phone (2. Nabídne tak o 27 % vyšší citlivost na světlo oproti Phone (1) a umožňuje prokreslit do výsledného snímku více detailů.

O kvalitní podívanou se stará 6,7” flexibilní AMOLED displej, který umožňuje přesnou reprodukci 1,07 miliardy barev při minimální spotřebě. Díky špičkovému jasu 1 300 nitů poskytuje Phone (2a) nekompromisní zážitek ze sledování i v těch nejjasnějších venkovních podmínkách. Displej se dále může pochlubit 120Hz obnovovací frekvencí, která se dynamicky přizpůsobuje zobrazovanému obsahu a například u videí nebo statického obsahu se snižuje až na 30 Hz, aby se prodloužila výdrž baterie.

Phone (2a) má taktéž nejtenčí rámečky z rodiny telefonů Nothing, které měří symetricky na všech čtyřech stranách pouhých 2,1 mm. Výsledkem tohoto snížení je velmi působivý poměr displeje k tělu telefonu, který činí 91,65 %.

Phone (2a) je dokonalým ztvárněním jedinečného designového stylu společnosti Nothing. Ve skutečnosti zhmotňuje vůbec první interní koncept telefonu, který byl vytvořen již v roce 2020 pár měsíců po založení společnosti.

U Phone (2a) se díky novému umístění fotoaparátu ve středu NFC cívky vytvořilo nové poznávací znamení telefonu – takzvané „oči“. Za nimi se nachází centrum inteligence, které pohání celý telefon tak jako mozek lidské tělo. Ostatní prvky jsou rozmístěné pomocí kruhového mřížkového systému. Ten se táhne až k okrajům telefonu a vytváří tak zaoblenější rohy, které mají nyní větší poloměr. Celkově tak zařízení působí celistvějším a jemnějším dojmem.

Phone (2a) zaujme historicky první unibody konstrukcí, jejíž boky obepínají tělo v úhlu 90 ° . Přináší tak svěží pohled na ikonický Nothing design a zároveň plynule integruje modul duálního fotoaparátu. Tato konstrukce je nejen esteticky příjemná, ale díky ní je zařízení pevnější a odolnější vůči pádu. Aby Phone (2a) ještě více svým vzhledem zaujal, je záměrně spodní část telefonu navržena tak, aby lehce narušila plynulost části horní. Kryt baterie je inspirován mapou metra v New Yorku od Massima Vignelliho. Nové rozložení fotoaparátu taktéž lépe stabilizuje telefon při položení na stůl a pomáhá eliminovat nechtěnou přítomnost prstů ve výsledných fotografiích.

Phone (2a) vstupuje na trh s operačním systémem Nothing OS 2.5, který je postaven na Androidu 14 a dočká se celkem tří let podpory hlavních systémových aktualizací a čtyř let čtvrtletních bezpečnostních aktualizacích.

S operačním systémem Nothing OS 2.5 rozšířila společnost Nothing také svou nabídku widgetů, které dokážou ještě více informovat o všem potřebném přímo na domovské obrazovce a zajišťují snadnější interakci s telefonem. Mezi největší novinky patří widget Záznamník, který uživatelům umožňuje snadno vytvářet hlasové poznámky během cest. Dále společnost Nothing představuje Wallpaper Studio poháněné umělou inteligencí, které umožňuje neomezené možnosti personalizovaných tapet pro domovskou i zamykací obrazovku.

Nového přepracování se dočkal i ikonický svítící systém Glyph na zadní straně zařízení, který zosobňuje nový způsob interakce s chytrým telefonem. Nové rozhraní si stále zachovává funkce z telefonu Phone (2), jako je Glyph Timer nebo Glyph Progress, které mohou využívat i vývojáři třetí strany pro integraci do svých aplikací. Systém světel lze detailně taktéž nastavit pro notifikace či přiřadit určitý styl blikání ke kontaktu pro snadnější rozpoznání, kdo volá.

Phone (2a) dbá i na udržitelnost a uhlíková stopa je nejnižší napříč chytrými telefony Nothing. S hmotností 52 kg jde o 12,5 % nižší hodnotu než u Phone (1). S ohledem na neustálé zdokonalování v této důležité otázce vyvinula společnost Nothing ve svém výrobním závodě zcela nový recyklační proces, který umožňuje plastový odpad z výrobní linky sluchátek Ear (2) znovu použít na výrobu telefonu Phone (2a). Společnost Nothing stále dodržuje svůj závazek používat obaly bez plastů a místo nich používá recyklovaná vlákna. Samotné zařízení obsahuje taktéž řadu recyklovaných materiálů:

• 100% recyklovaný hliník použitý ve vnitřním rámu telefonu

• 100% recyklovaný cín na 6 deskách plošných spojů

• 100% recyklovaná měděná fólie na hlavní desce s obvody

• Recyklovaná ocel u 22 ocelových součástek

• Více než 50 % plastových dílů pochází z udržitelných zdrojů

V rámci zahájení prodeje Phone (2a) společnost Nothing s potěšením oznamuje své vůbec první partnerství v oblasti umělé inteligence se společností Perplexity, vyhledávačem s umělou inteligencí. Zákazníci, kteří si zakoupí Phone (2a) v období od 5. do 19. března, mohou získat až roční členství Perplexity Pro. Obliba Perplexity stále roste, jelikož existuje vysoká poptávka po platformě, která si poradí s nepřehledným informačním šumem a poskytuje přesné odpovědi uživateli. Společnost Nothing je zastáncem tohoto poslání a těší se, až tuto službu přinese novým uživatelům Phone (2a).

„Společnosti Perplexity a Nothing spojuje společný závazek pro poskytování skvělého produktu a přesvědčení, že vyhledávání informací by mělo být jednoduché a efektivní. Perplexity je skvěle navržený nástroj pro hledání odpovědí a Nothing Phone (2a) je skvěle navržené zařízení pro všestranné použití. Jsme tak velmi nadšení, že můžeme všem uživatelům Phone (2a) přinést Perplexity Pro,“ řekl Aravind Srinivas, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Perplexity.

Phone (2a) je k dispozici v černé a bílé barvě ve verzích 8 GB/128 GB a 12 GB/256 GB. Novinku si budou moci tuzemští zákazníci koupit již v úterý 12. března, a to za ceny 7 999 Kč a 8 999 Kč.

Více z rubriky Mobily

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.