Sociální sítě
Nahoru

Tiffany & Co. ve spolupráci s Peter Marino Art Foundation otevírají první výstavu

Společnost Tiffany & Co. zahajuje první výstavu nazvanou Culture of Creativity v prostorách The Landmark, ikonickém sídle značky Tiffany & Co. na Páté Avenue v New Yorku. Architekt Peter Marino, známý svým všestranným vztahem k umění, jež z něj činí uznávaného průkopníka mezioborového přístupu, přenese svou soukromou sbírku z Peter Marino Art Foundation ze Southamptonu ve státě New York do výstavního prostoru, který je součástí jeho projektu desetipatrové nově zrekonstruované budovy Tiffany & Co.

Výstava Culture of Creativity představí téměř sedmdesát děl současného umění od 26 autorů a společně s nimi kolekci stříbrných mistrovských děl z dílny Tiffany & Co. z osmdesátých let devatenáctého století ze sbírky Petera Marina. Výstava je poctou přetrvávající a výsadní roli kreativity v tvorbě značky Tiffany & Co., tento hold je možné dílům značky Tiffany & Co. vzdát díky umělecké nadaci Peter Marino Art Foundation a desítky let trvajícím mecenášským aktivitám Petera Marina.

Výstava nabídne různé umělecké exponáty ze soukromé sbírky, kterou Peter Marino shromažďuje již více než 40 let.

Jsme nesmírně poctěni, že můžeme znovu navázat na kreativní partnerství s Peterem Marinem a spolupracovat na první velké výstavě pro The Landmark. Je to architekt vizionář, který přetvořil interiéry našeho milovaného obchodu na Páté Avenue a zaplnil jeho deset pater uměním. Peter přišel s představou The Landmark jako světa divů a místa pro kulturu. Není lepší místo, kde by mohl svou sbírku vystavit,“ říká Anthony Ledru, generální ředitel Tiffany & Co.

Výstava Culture of Creativity v The Landmark dává díla ze sbírky Peter Marino Art Foundation do kontextu a umožňuje jim vést dialog s více než 50 uměleckými díly od stejných umělců zdobících tento ikonický dům.

Tato umělecká díla ze sbírky Peter Marino Art Foundation ukazují, čím jsem se inspiroval při výběru a pořizování děl pro výzdobu The Landmark. Jsou výsledkem více než čtyřicetiletého sběratelského úsilí,“ říká Peter Marino a dodává: „Výstava představuje díla umělců, jejichž tvorba je zastoupena v The Landmark.“

Výstava Culture of Creativity představuje soubor velkolepých uměleckých děl různých forem, jejichž autory jsou Jean-Michel Basquiat, McArthur Binion, Sarah Charlesworth, Francesco Clemente, Johan Creten, Andre Dubreuil, Roe Ethridge, Urs Fischer, Hans Hartung, Molly Hatch, Gregor Hildebrandt, Damien Hirst, Jenny Holzer, Rashid Johnson, Y.Z Kami, Les Lalanne, Peter Marino, Vik Muniz, Michelangelo Pistoletto, Antoine Poncet, Richard Prince, Julian Schnabel, Sarah Sze, Louis Comfort Tiffany, Not Vital a Stanley Whitney.

Výstava je umístěna ve dvou patrech třípatrové skleněné nástavby budovy The Landmark a je k vidění od 4. března do 20. května. Bezplatné vstupenky je možné zarezervovat od 1. března na stránkách www.tiffany.com.

Více z rubriky Umění

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.